Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Sparťani ovládli Ondrášovka Cup pohár mládeže

Všechny mládežnické týmy na medailových pozicích

Sdílet

V šesti víkendových finálových turnajích sedmého ročníku Ondrášovka cupu se rozhodlo o celkovém vítězi. Tím se stala AC Sparta Praha, jejíž týmy byly ve všech těchto turnajích na medailových pozicích.
Ondrášovka cup, Oficiální pohár mládeže FAČR věkových kategorií U8-U13, má za sebou již sedmý ročník. Jedná se o jeden z největších fotbalových mládežnických projektů v České republice. Do právě skončeného ročníku bylo přihlášeno 653 týmů. Odehrálo se celkem 97 turnajů ve 42 různých lokalitách. Vše začalo již vloni v srpnu čtyřiceti pěti předkoly, dále pokračovalo podzimními čtyřiceti šesti kvalifikacemi a vyvrcholilo na jaře 2019 šesti finálovými turnaji. Byl to doslova fotbalový maratón, kterého se dle systému IS FAČR zúčastnilo více než 12.400 hráčů.
Jako každý rok, tak i letos bylo vyvrcholením celého ročníku právě šest finálových turnajů, které se odehrály podle věkových kategoriích v Roudnici nad Labem, v Šumperku, v Hradci Králové, ve Vysokém Mýtě, v Příbrami a v Chomutově. Během víkendů se vždy utkalo o titul 24 nejlepších týmů dané kategorie. Neskutečnou bilanci měly týmy AC Sparta Praha, které obsadily 3x 1.místo, 2x 2.místo a 1x 3.místo. Zaslouženě tak získaly titul celkového vítěze Ondrášovka cupu 2018/19. Na druhém místě skončila SK Slavia Praha a třetí FK Mladá Boleslav.

Sdílet

    Další novinky