Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Sparťani přispějí na Nocleženky

Charitativní projekt pomáhá lidem bez domova

Sdílet

Blíží se zima a venku přituhuje. V tomto období obzvlášť trpí lidé bez domova, kteří noc co noc bez nadsázky bojují o přežití. Od loňska jim pomáhá projekt Nocleženka, prostřednictvím kterého může kdokoliv zajistit pro potřebného člověka noc v teple. Sparťanští fotbalisté se rozhodli na tento projekt přispět. Přidat se můžete i vy!

NOCLEŽENKY | Sparťané přispěli

„Tento projekt pomáhá lidem bez domova přečkat nejtěžší zimní noci v teple. Věříme, že to je velmi prospěšný projekt, který může zachraňovat lidské životy,“ ozřejmuje projekt jeho zástupkyně Lucie Stejskalová z Armády spásy.
„Je to projekt pro lidi, kteří nemají kde přespávat, rozhodli jsme se jim pomoct. Obzvlášť v tomhle období je důležité, aby lidi měli kde složit hlavu, měli teplé jídlo a podmínky pro přežití,“ vysvětluje tuto aktivitu kabiny záložník Lukáš Vácha.
Zájem o problematiku lidí bez domova není v kabině Sparty novou záležitostí: „Přítelkyně bývalého spoluhráče Ondřeje Švejdíka se bezdomovcům hodně věnovala, chodila jim vařit třeba i polévky. Vím, že pro ty lidi je to strašně složité, ty domy, kde přespávají, jsou přeplněné. Tenhle projekt je výborný a věřím, že to dopadne na lidi, kteří to potřebují,“ říká Lukáš Vácha
„Pro nás je to to nejmenší, abychom na nějakou charitativní akci přispěli. Zapojujeme se do podobných akcí, budeme v tom určitě pokračovat. Je to skvělá příležitost k tomu, abychom mohli lidem pomoct,“ je si vědomý Lukáš Vácha.
„Chtěla bych jménem Armády spásy a projektu Nocleženka poděkovat hráčům Sparty, že se nás rozhodli podpořit finančně i propagací. Děkujeme!“ vzkazuje sparťanům Lucie Stejskalová z Armády spásy. „Nemůžeme pomoci každému, ale každý může pomoci někomu. Tak se tím v předvánoční době řiďme.“
Pokud vás projekt Nocleženek zaujal, není nic jednoduššího, než abyste se do pomoci zapojili i vy. Stačí kliknout ZDE a nakupovat. Jestli se o projektu chcete dozvědět víc, poslechněte si nový díl podcastu Srdce ze železa!

Další novinky