Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Sparťanky na Slovensku porazily Ferencvárosi TC

Maďarský klub padl poměrem 1:3

Sdílet

Sparťanky k dalšímu přípravnému zápasu zamířily do slovenské Smolenice, kde sehrály utkání s maďarským celkem Ferencvárosi TC. Utkání bylo dohodnuto na Slovensku, aby oba týmy ušetřili čas cestování. Vítězně z utkání vyšly naše hráčky, které vyhrály 3:1!
Utkání zahájily sparťanky aktivně, kdy se snažily o aktivní presink na soupeřově polovině. Hned v úvodní pětiminutovce se díky této aktivní hře dostávaly hráčky Sparty k míči a ve 4. minutě nachytala maďarskou brankářku Bužková, která se dostala do šance a střelou z 25 metrů otevřela skóre utkání.
Díky častému pobytu na soupeřově polovině se dostávaly do šancí také křídelní hráčky Nepokojová s Ringelovou, ale jejich přihrávky před branku byly většinou zblokovány. Rohový kop, který zahrávala Sonntagová šikovně umístila do branky Lucie Martinková, která v 10. minutě zvýšila na 2:0. Do konce prvního poločasu se postupně hra začala vyrovnávat i díky faktu, že se hrálo v 30 stupňovém vedru, kdy se oba týmy pokoušely o rychlé protiútoky.
Do druhého poločasu učinil trenér Masaryk změnu v sestavě. Pižlová nahradila Sloupovou, Stárová nahradila Sonntagovou a Dědinová naskočila místo Chlastákové.  Maďarky v úvodu 2. poločasu ukazovaly, že jsou nebezpečné a nejsou s výsledkem 0:2 spokojeny. Sparťanky v této části zápasu tahaly za kratší konec, ale stále držely čisté konto.V 70. minutě po závaru v pokutovém území Sparty zazvonilo břevno branky, kterou hájila Pižlová a odražený míč již útočnice Ferencvárose dokázala dopravit do branky.
Sparťanky nechtěly tento zápas ztratit a tak zvýšily aktivitu, začaly využívat krajní prostory a opět ohrožovaly branku soupeřek. Z další standardní situace vytěžily krásnou branku, kterou na zadní tyči zařídila nabíhající Bertholdová.
Utkání proti maďarskému zástupci v Lize mistryň tak skončilo vítězstvím Sparty 3:1. 
Sestava ACS : Sloupová (45.Pižlová) – Odehnalová (64. Kotrčová), Bertholdová (79.Kavalová), Vyštejnová (64. Dlasková), Chlastáková (45. Dědinová) – Sonntagová (45. Stárová), Pochamonová, Bůžková (64.Koubová) – Ringelová (72. Cvrčková), Martinková L. (79. Radová), Nepoková (38. Křivská)
Ferencvárosi TC - AC Sparta Praha 1:3 (0:2)
Branky: 4. Bužková, 10. Martinková L., 79. Bertholdová
1 / 47

Další novinky