Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Sparťanky rozstřílely Pardubice

1. liga žen: Sparta – Pardubice 9:0

Sdílet

Ve druhém ligovém kole nejvyšší soutěže žen hrála Sparta opět doma. A na Strahově si proti Pardubicím zastřílela, když utkání skončilo výsledkem 9:0.
Ve 20. minutě Cvrčková po dobrém míči za obranu střelou po zemi prostřelila brankářku Pardubic a bylo to 1:0. Ve 28. minutě střelu Kotrčové brankářka vyrazila, ale z dorážky se prosadila Lucie Martínková - 2:0! V závěru první půle se ještě podruhé v zápasu prosadila Cvrčková - 3:0. 
V 58. minutě opět dobrý výběr místa ukázala Martínková, ke které se míč odrazil od tyče a domácí útočnice ho doklepla do brány - 4:0. V 70. Minutě se Kotrčová z pozice krajní obránkyně dostala až do malého vápna a přidala další gól sparťanek - 5:0. 
V závěru utkání si sparťanky vypracovaly velký tlak, vyústily z toho čtyři góly v rychlém sledu. Nejprve pět minut před koncem Martínková vybojovala penaltu, kterou sama úspěšně proměnila - 6:0.  
Dvě minuty před koncem se prosadila i druhá krajní obránkyně Dlasková, která zakončovala pěknou kombinaci skrz pardubickou obranu – 7:0. A diváci si přišli i na své i při dalším gólu - Bužková krásnou ranou do šibenice nedala brankářce Pardubic Beránkové šanci - 8:0. A již v nastaveném čase uzavřela gólový účet utkání záložnice Sonntagová - 9:0 
Fotbalistky Sparty tak po dvou kolech mají plný počet bodů a zatím inkasovaly. V přístím kole hrají venku na Slovácku a poté je čeká Liga mistryň proti HB Køge.
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: "Hráčky přistoupily hned od úvodu k zápasu velmi zodpovědně. Byli jsme celý zápas aktivní, snažili se držet míč, rychle kombinovat a v přechodové fázi hry hrát jednoduše. Opět jsme si vytvořili velké množství šancí a jsem rád, že ve druhém poločase jsme je dokázali proměňovat. Jsem spokojený s výsledkem a s určitými fázemi naší hry. Vždy je prostor na zlepšení a to musíme ukázat už teď, kdy nás příští víkend čeká zápas na Slovácku. Mým děvčatům gratuluji k dnešním důležitým třem bodům." 
1. liga žen, 2. kolo
AC Sparta Praha – FK Pardubice 9:0 (3:0) 
Branky: L. Martínková 28′, 58′, 85′, Cvrčková 20′, 45′+2′, Kotrčová 70′, Dlasková 88′, Bužková 89, Sonntagová 90′+2′ 
Sparta: Vaníčková - Dlasková, Bertholdová, Dědinová (66. Kavalová), Kotrčová - Ondrušová, Cvrčková (66. Bužková), Sonntagová - Křivská (46. Šubrtová), L. Martínková, Ringelová (85. Matoušková) 

Další novinky