Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Sparťanky v Lize mistryň končí

Køge vyhrálo i druhý zápas

Sdílet

Dánské mistryně z Køge vyhrály domácí zápas 2:0, když oba góly padly ve druhém poločase. Sparťanky tak prohrály oba své letošní duely v Lize mistryň a pohárová Evropa pro ně končí.
Sparta udělala oproti prvnímu zápasu dvě změny, od začátku nastoupily Jitka Chlastáková a Kateřina Bužková. Eva Bartoňová se z kraje obrany přesunula na stopera. Køge nastoupilo v totožné sestavě jako před týdnem. 
Hned v 5. minutě mohly jít domácí hráčky do vedení, proti střele Fløe Nielsen však výborně na přední tyči zasáhla Alexandra Vaníčková. Domácí hrozili i nadále, pokusy Madalyn Pokorny a Cecilie Nielsen však mířily mimo. 
Postupem času se do zápasu dostaly i sparťanky, které začaly mít větší držení míče než soupeř. Žádná vyložená šance z toho ale nevyplynula. V závěru poločasu v 41. minutě došlo na nucené střídání: zraněnou Sonntagovou nahradila Ondrušová. 
Klíčový moment přišel v 52. minutě - míč se dostal k domácí Nielsen a ta ho z hranice vápna uklidila přesně k tyči - 1:0. Sparta poté měla opět více míč na svých kopačkách, ale nedokázala nic předvést ve finální fázi, v poslední třetině hřiště nebezpečná nebyla.
Sedm minut před koncem šla Madalyn Pokorny do brejku do otevřené obrany, píchla si míč kolem vyběhnuté brankářky Vaníčkové a zakončila do prázdné brány - 2:0. Tím bylo o osudu utkání i celého dvojzápasu jasno.
Sparťanky pro letošek v pohárové Evropě končí. Køge při své premiéře v Lize mistryň dokázalo dojít mezi nejlepších 16 týmů a čeké ho skupinová fáze.
HB Køge - AC Sparta Praha 2:0 (0:0) 
Branky: 52. Nielsen, 83. Pokorny
ŽK: 89. Pokorny - 41. Dlasková, 84. Kotrčová
Diváci: 909   
Sparta: Vaníčková - Chlastáková (74. Křivská), Bartoňová, Bertholdová, Dlasková - Kotrčová - Bužková (71. Cvrčková), Sonntagová (41. Ondrušová), Pochmanová - Ringelová, L. Martínková 
1 / 29

Další novinky