Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Sparťanky vyhrály nad Plzní

Po LM se tým přeorientoval na ligu

Sdílet

Sparťanky se po středečním vyřazení z Ligy mistryň rychle musely přeorientovat na domácí soutěž, v sobotu je čekal duel v Dobřanech proti Plzni. Západočešky odolávaly čtyřicet minut, poté jejich odpor zlomily tři rychlé góly.
V sestavě Plzně nastoupila na pravém obránci Adéla Radová, která v týdnu před utkáním přišla ze Sparty do týmu Viktorie hostovat. Sparta měla oproti odvetě s Køge v sestavě tři změny, v zahajovací jedenáctce byly nově Ondrušová, Dědinová a Cvrčková. 
Sparta měla od začátku očekávaný tlak, Plzeňačky však bránily pozorně a šance hostujících fotbalistek se jim dařilo mařit. Kotrčová nastoupila podobně jako v Køge zatažená až mezi oběma stoperkami, kterým tak pomáhala při výstavbě útoku - zejména Bertholdová v zápase předvedla vícero dobrých míčů za obranu domácích na rozběhnuté spoluhráčky.  
Ve 40. minutě Pochmanová z levé strany poslala přihrávku skrz plzeňské vápno, na zadní tyči situaci zavřela Chlastáková a poslala Spartu do vedení - 0:1! Za další tři minuty Bertholdová dlouhým míčem za obranu vysunula Bartoňovou, ta předložila balón před bránu, kde přesně zakončila Martínková - 0:2! 
A to nebylo vše. Gólem do šatny zvýšila na 0:3 Pochmanová, hned po něm rozhodčí první poločas ukončila. Touto pětiminutovkou bylo o osudu utkání rozhodnuto. 
Šest minut po změně stran útočnice Martínková v úniku sama před Michaelou Radovou chladnokrevně zakončila - 0:4! Sparta poté dál útočila, Bužková trefila z rohového kopu břevno, stejnou část brankové konstrukce nastřelila i Šubrtová, hodně domácí obraně zatápěla svými průniky i střídající RIngelová. ale další branka již nepadla.  
Nyní následuje reprezentační přestávka, po ní hrají fotbalistky Sparty 25. září doma s Duklou Praha.  
1. liga žen, 5. kolo
FC VIktoria Plzeň - AC Sparta Praha 0:4 (0:3)
Branky: 43., 51. Martínková, 40. Chlastáková, 45. Pochmanová 
Sparta: Vaníčková - Chlastáková (87. Křivská), Bertholdová, Dědinová, Bartoňová (62. Bartoňová) - Kotrčová (87. Kavalová) - Bužková, Ondrušová (70. Šubrtová) - L. Martínková (70. Ringelová), Cvrčková, Pochmanová 
Komentář trenéra Martina Masaryka: “Bylo pro nás hodně důležité se dostat do zápasu hlavně po psychické stránce, nebyl to pro nás lehký zápas. Plzeň velmi dobře bránila a čtyřicet minut jsme se nedokázali prosadit a dát gól. Jsem rád, že holky zabraly a podařilo se nám získat tři body. Během reprezentační přestávky musíme poctivě pracovat na zlepšení určitých fází v našem herním projevu. Hráčkám na reprezentačních srazech přeji hodně zdraví a držím palce v zápasech.” 

Další novinky