Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Spartu posílil Alexandru Chipciu

Rumunský fotbalista přichází z Anderlechtu Brusel na roční hostování s opcí

Sdílet

Alexandru Chipciu je další letní posilou Sparty. Devětadvacetiletý rumunský fotbalista přichází z Anderlechtu Brusel na roční hostování s opcí. Pravý křídelník, který může představovat alternativu na pravý kraj obrany, se už připojil k týmu na soustředění v Rakousku a mohl by zasáhnout do přípravného utkání proti Celticu.
Chipciu je odchovancem FC Brašov, jméno si ale udělal hlavně během působení ve Steaue Bukurešť, kde hrál mezi lety 2012 a 2016. Z Rumunska do Anderlechtu se pak stěhoval těsně před tím, než Sparta proti týmu z Bukurešti v létě 2016 nastoupila v předkole Ligy mistrů.
 „Je to zkušený a kvalitní hráč, který nám může okamžitě pomoct. Hrál pravého beka například proti Bayernu za Anderlecht. I v těžkých zápasech prokázal, že na této pozici může nastupovat. Hodně dobře ho známe, zaujal nás, když jsme se na Steauu v minulosti připravovali, i když nakonec přestoupil a už si proti nám nezahrál. Z minulosti jsme si ho mohli nastudovat i při spolupráci s Nicem Stanciem,“ vysvětluje sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný.
Chipciu odehrál také 36 utkání v národním týmu, včetně dvou zápasů na mistrovství Evropy 2016 ve Francii.
1 / 9
V Anderlechtu pak strávil dvě sezóny, během kterých nastoupil do 67 zápasů a vstřelil šest branek. Teď už vyhlíží novou výzvu v rudém dresu: „Těším se, až si poprvé zahraju na Spartě, stadión na mě udělal dojem, i když jsem tu byl zatím jen krátce. Doufám, že prožijeme úspěšnou sezónu,“ svěřil se Chipciu.
Chipciu se po Nicu Stanciovi, Florinu Nitovi a Bogdanu Vatajelovi stává čtvrtým rumunským fotbalistou Sparty. „Už jsem si s nimi psal. Těším se, že se zase potkáme v jednom týmu,“ vyhlížel Alexandru Chipciu hned po dokončení přestupu shledání se svými kolegy z reprezentace.
Toho se dočkal ještě během pondělí, protože hned po lékařské kontrole, podepsání smlouvy a focení na Letné odcestoval za svými novými spoluhráči do rakouského Bad Leonfeldenu. Už v úterý by mohl zasáhnout do utkání proti Celticu.

Další novinky