Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Teď ještě šest bodů!

Martin Hašek po Příbrami

Sdílet

Martin Hašek se vrátil do základní sestavy a v Příbrami jedinou brankou rozhodl o vítězství Sparty. V pozápasovém rozhovoru mluvil i o tom, jak ho mrzí neuznaná druhá trefa, kdy zpoza vápna zamířil do sítě hlavou.

HAŠEK | Mohli jsme nandat víc branek

Jak hodnotíš zápas?
Je důležité, že jsme to zvládli vítězně s nulou vzadu. Navíc venkovní zápas, těch jsme v této půlsezoně zase tolik nevyhráli. Z tohoto pohledu máme velkou radost. Myslím si, že jediná škoda je, že jsme nepřidali druhý gól, protože situace na to byly a dohrávalo by se nám příjemněji. Ale to už je minulost, musíme na tom zapracovat a dát víc gólů příští týden.
Co terén? Z tribuny to vypadalo na velmi náročné utkání v tomto směru…
Terén byl složitý, hodně se to trhalo, ač jsme byli v kolíkách, hodně to klouzalo. Od začátku to bylo nerovné a postupem zápasu se to samozřejmě ještě zhoršovalo. Nebylo úplně snadné kontrolovat míč a přihrávat třeba z jednoho doteku. Nenahrávalo to pohlednému fotbalu, přesto jsme si vytvořili dostatek nebezpečných šancí na to, abychom dali víc než jeden gól.
Čím to bylo, že finální fázi jsme neřešili ideálně?
To bychom museli řešit každou jednu situaci zvlášť. Někdy tam bylo trochu smůly, třeba když to brankář špičkami vytáhnul Benjimu, někdy jsme zas nezvolili úplně ideální řešení. Řekl bych, že většinou je ta kombinace nedostatečné kvality a smůly. Třeba při té mé hlavě stačilo, aby Benji trochu uhnul a gólman by to podle mě neměl.
Jak moc tě mrzí druhá vstřelená a následně neuznaná branka?
Byl by to krásný gól, mrzí to. Ale tím, že jsme vyhráli, tak to není nijak hořké. Bylo by příjemnější mít dva góly, ještě takhle zajímavý – hlavou zpoza vápna. Ale nevadí.
Díváš se směrem k posledním dvěma zápasům podzimu s optimismem?
Samozřejmě, že ano. Zbývají dva zápasy, chceme šest bodů, porazit Boleslav i Ostravu. To je náš cíl a uvidíme, na co to pak v součtu po té půlsezoně bude stačit v tabulce.
1 / 65

Další novinky