Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Těžké zápasy kategorie U14

Druhá nejstarší žákovská kategorie zajížděla o víkendu do Žiliny, kde se představila v souboji proti domácím a výběru Slovanu Bratislava!

Sdílet

Sparťané odehráli svá utkání, proti silným slovenským soupeřům, na hlavním stadiónu domácí Žiliny. Obě utkání naši hoši odehráli v systému 10+1 a na dva poločasy po třiceti minutách hry.
Sparťané se od začátku utkání se Žilinout ocitli pod obrovským tlakem ze strany slovenského týmu, který do utkání na svém stadionu vstoupil velmi agresivní hrou. Po zhruba deseti minutách se ale hra srovnala a naši chlapci začali hrozit před brankou domácího výběru. Bohužel to ale byla Žilina, která se ujala vedení a tak po prvním poločase naši chlapci prohrávali 0:1. Druhá část zápasu pokračovala stejně, jako skončila první. Sparťané předváděli proti kvalitnímu soupeři dobrý výkon, nicméně svou šanci dokázal proměnit pouze Krulich po přihrávce od Slaniny. Žilina naopak přidala před koncem utkání dvě branky a zvítězila v utkání 3:1. I přes konečnou porážku naši chlapci odehráli velice náročný a bojovný zápas, se kterým byli naši trenéři velice spokojení.
MŠK Žilina - AC Sparta Praha 3:1 (1:0)
Branka AC Sparta Praha: Krulich
Zápas proti Slovanu Bratislava naši mladíci zvládli velice dobře. Od začátku utkání naši chlapci trpělivě kombinovali a vytvářeli si šanci za šancí. Ze svého tlaku ale nedokázali vytěžit více, než jednu vstřelenou branku po zakončení Krulicha, jemuž pozici vytvořil přihrávkou Horák. Slovan ze své ojedinělé akce ještě do poločasu stihl vyrovnat a tak se po poločase hrálo nerozhodně 1:1. V druhém poločase pokračoval sparťanský tlak. A právě z něj vstřelil rozhodující gól utkání po přihrávce od Cettla Rožánek. Mladí sparťané tak porazili výběr Slovanu Bratislava o jednu branku.
ŠK Slovan Bratislava - AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky AC Sparta Praha: Krulich(Horák), Rožánek(Cettl)
Sestava AC Sparta Praha: Kerbach - Novák, Vaněk, Váňa, Rebibo, Prior, Špírek, Káža, Kožený, Slanina, Vitarigov, Horák, Cettl, Rožánek, Liška, Říha, Krulich
Zápasy zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Jakub Hovorka: „Těšil jsem se, že po delší době narazíme na silné týmy. To se potvrdilo hned v prvním utkání proti Žilině. Ta nás na domácím hřišti vlétla a my se dobrých deset minut srovnávali s agresivitou, rychlostí a kvalitou jejich hry. V tu chvíli nás skvěle podržel brankář. Poté se hra vyrovnala, byli jsme i my nebezpeční a soupeře jsme začali přehrávat. Výsledek utkání není pro nás příznivý, ale byl to pro rozvoj našich kluků skvělý zápas."
„Utkání se Slovanem Bratislava jsme již zvládli dobře. Byli jsme trpěliví, klidní a kvalitní. Jen mě mrzí, že jsme územní převahu nezužitkovali ve více branek. Výjezd do Žiliny splnil svůj účel. Narazili jsme na týmy stejné kvality jako disponuje náš tým a zápasy nám ukázali nedostatky jak týmové, tak individuální na kterých musíme pracovat. Zážitek byl také pro kluky to, že jsme hráli na hlavním stadionu Žiliny kam se již nemusí nikdy podívat. I to přispělo ke kvalitě a prestižnosti utkání s našimi sousedy."
1 / 12

Další novinky