Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

The Johny je druhým hráčem Sparta eSports

Sparta rozšiřuje svůj eSport tým

Sdílet

Po MrRicim se druhým profesionálním hráčem Sparta eSports týmu ve hře FIFA 19 stává The Johny. Oba naše hráče čeká už v sobotu 8. prosince velké finále turnaje CZC.cz iSportCup.

eSPORT | The Johny druhým hráčem ACS

The Johny byl vybrán za základě kvalifikace, která proběhla 21. října v Generali Areně. „I Když se mi ta herní část úplně nepovedla, tak v ostatních aspektech jsem podle zástupců Sparty uspěl na výbornou. Ozvali se mi a jsem za to moc rád,“ říká The Johny alias Jan Hradil, který nezanedbává ani reálný fotbal a tuhle sezonu nevynechal jediné domácí utkání Sparty.
„Myslím, že eSports hraní má obrovskou budoucnost. Sparta by tím mohla být ještě oblíbenější,“ říká nováček sparťanského týmu, který začal s hraním zhruba před třemi lety. „Tehdy se tady tolik lidí, kteří by se na FIFA scéně věnovali, nebylo. Vytrval jsem, snažil jsem se bavit lidi a teď se mi to vrací.“ Lidé podle The Johnyho sledují profesionální hráče proto, že se chtějí sami přiučit a zároveň se pobavit.
„Za poslední rok se scéna v Česku a na Slovensku ohromně zvedla, už teď můžeme získat sloty na evropské turnaje. Pár let zpátky bylo mnohem těžší se dostat na evropská finále. Když vidím, jakým směrem jde úroveň u náš, tak je otázka pár let, kdy se budeme pravidelně dostávat na ty nejlepší evropské turnaje,“ dodává The Johny, který také chytá v přeboru za Třeboradice a studuje Vyšší odbornou školu publicistiky.
1 / 9

Sdílet

    Další novinky