Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Tři body z Pardubic!

Nejstarší sparťanská žákovská kategorie přivezla z Pardubic všechny body za vítězství!

Sdílet

Sparťané zamířili k prvnímu jarnímu duelu České ligy žáků U15 do Pardubic, kde se utkali s domácím výběrem. Ten se v tabulce pohybuje velmi vysoko, a tak naši chlapci, v čele s trenérem Michalem Vychodilem, očekávali velmi těžký zápas!
Vstup do prvního soutěžního utkání jara, byl ze strany našich chlapců velmi dobrý. Ti od prvních minut získali výraznou územní převahu, ze které, svou dobrou hrou, odmítali slevit! Celá převaha vyvrcholila ve 28. minutě, když Jandovského střelu zastavila až síť za pardubickým brankářem Starým, a Sparta se ujala jednobrankového vedení! 
Těsně před koncem prvního poločasu, se k míči dostal Hruška, jehož tvrdé zakončení znamenalo navýšení vedení našeho celku na dvoubrankové! S tím také sparťané odcházeli o poločase do kabin.
Druhý poločas začal pro sparťany lehkým šokem. Ve 40. minutě totiž běžel domácí útočník sám na branku Doležala! Svůj únik ale zahodil, a tak udeřilo na druhé straně! Z protiútoku se totiž prosadil Boček a Sparta v tu chvíli vedla již o branky tři! Svou třetí brankou mladí sparťané definitivně utkání rozhodli a své vedení si pohlídali až do konce utkání. 
Hráči ze Strahova tak v úvodním utkání jarní části České ligy žáků zvítězili v Pardubicích!
FK Pardubice - AC Sparta Praha 0:3 (0:2)
Branky: 28. Jandovský, 34. Hruška, 40. Boček
Sestava FK Pardubice: Starý - Husák, Břeň (41. Svoboda), Hanč, Zeman, Solnička (41. Šmahel), Brycháč, Jeník, Machů, Lexman, Pandula (41. Sedláček)
Sestava AC Sparta Praha: Doležal - Jandovský (46. Krejčí T.), Penxa (63. Chloupek), Čihák, Soukup, Hruška, Lukášek, Staroščák, Osmani, Boček (46. Vais), Ševínský
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil: „K velmi těžkému vstupu do jarní části jsme odjíždeli do Pardubic s pokorou. Domácí tým patří k tomu nejlepšímu a na podzim jsme jej například v normální hrací době porazit nedokázali. Vydařil se nám však první poločas a vyjma střední pasáže jsme měli územní převahu, kterou jsme gólově vyjádřili před pauzou. Po přestávce se potvrdilo otřepané nedáš - dostaneš. Soupeřův útočník nejprve neproměnil svůj samostaný únik a vzápětí jsme utkání víceméně rozhodli třetí brankou. Netvrdím, že vše bylo dokonalé, ale pochválit mám určitě za co!"

Další novinky