Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-17

Tři utkání v jednom týdnu

U17 v náročném týdnu nenašla přemožitele

Sdílet

Kategorie U17 odehrála v jednom týdnu hned tři mistrovská utkání. Postupně si poradila se Slováckem, Zlínem a Boleslaví a připsala si tak plný počet bodů do tabulky Celostátní ligy dorostu U17.
AC Sparta Praha U17 – 1. FC Slovácko 5:3 (3:1)
Branky: 3. Krulich, 9. Vitarigov, 33. Rus, 67. Krulich, 83. Vaněk – 15. a 60. Lacko, 64. Gabryš
Sparťané v cestě za dalšími třemi body začali skvěle. Ve 3. minutě napadající Slanina získal míč, Rus posunul na Krulicha, který křižnou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. Následně Vitarigov střílel z přímého volného kopu jen do zdi. V 9. minutě rozjeli domácí krásnou akci. Po hezké výstavbě našel Slanina Říhu, ten posunul na Vitarigova, který své sólo přes půlku hřiště zakončil gólem – 2:0. V 15. minutě se hosté uvolnili na levé straně a míč před bránou se dostal k Lackovi, který se štěstím prostřelil obránce domácích i gólmana Váňu – 2:1. Ve 28. minutě Rebibo hlavičkoval pouze do náručí gólmana hostí. Následně vychytal i nájezd Slaniny, míč vyrazil na roh. Ve 33. minutě Kačer našel za obranou Ruse, který se krásným dotykem uvolnil a obhodil brankáře Zimčíka – 3:1. Ve zbytku poločasu se nic zásadního nestalo.
Druhý poločas začali aktivněji hosté se snahou udělat něco s výsledkem. Sparťané úvodnímu tlaku odolali a když to vypadalo, že zase začnou ovládat tempo hry oni, přišel úder hostí. Po standardní situaci domácích se zmocnil míče brankář Zimčík, dlouhým nákopem za obranu hledal svého útočníka, avšak na míč vyběhl brankář Váňa, míč jen odehrál na kopačky Lacka, který ze 30 metrů trefil odkrytou branku – 3:2. O čtyři minuty později se pak po rohovém kopu prosadil hlavou Gabryš a drama bylo na světě – 3:3. Naštěstí ze stejné situace se prosadil o 3 minuty později Krulich a domácí znovu vedli – 4:3. Po rohovém kopu následně hlavičkoval i kapitán domácích Váňa, ale mířil těsně nad. O gólovou pojistku se postaral v 83. minutě Vaněk, když dohrál hezkou akci Šimonovského a střílejícího Slaniny – 5:3. O chvilku později šel sám na bránu střídající Rožánek, ale nevolil správné řešení v zakončení. Utkání tak skončilo výhrou 5:3 pro Spartu.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Lukáš Bláža: „Věděli jsme, že má Slovácko běhavý tým, který chce hrát fotbal a to se potvrdilo. I tak jsme v prvním poločase byli lepším týmem, vytvářeli si povedené akce a vstřelili tři hezké góly. Do druhé půle jsme vstoupili vlažně a po velmi laciných brankách jsme dovolili soupeři utkání srovnat. Naštěstí tým ukázal charakter, znovu se zvednul a po zásluze dovedl zápas do vítězného konce. Za výhru jsem rád, ale musíme se poučit z velkých chyb.
AC Sparta: Váňa J. – Vaněk, Váňa, Rebibo, Říha – Kačer (76. Šimonovský), Horák, Slanina, Vitarigov (84. Tesař) – Krulich (84. Tošnar), Rus (62. Rožánek)“
FC Zlín – AC Sparta Praha U17 0:5 (0:3)
Branky: 11. Kačer, 16., 36. a 56. Rus, 58. Slanina
Sparťané začali aktivně. V 8. minutě střílel Rožánek, ale domácí brankář střelu vyrazil. O tři minuty později ten samý hráč krásně našel za obranou Kačera, který otevřel skóre – 0:1. V 16. minutě prošel vápnem Slanina, byl faulován ale míč se dostal k Rusovi, který pohotově umístil míč k tyči – 0:2. Ve 36. minutě Horák krásně vysunul za obránce Zlína Rusa, který potvrdil svoji skvělou formu – 0:3.
Druhý poločas začali aktivněji opět hosté. Šance Krulicha, Vaňka i Kačera zůstaly ale nevyužité. Ujala se až akce Horáka z 56. minuty, kdy krásně centrem našel Rusa, který zkompletoval svůj první hattrick v celostátní lize dorostu. V 58. minutě si připsal naopak Horák svoji třetí asistenci v zápase, když vysunul Slaninu, který střelou o tyč upravil na 0:5. I ve zbytku utkání si mladí sparťané tvořili více šancí. Domácí se připomněli až na závěr, kdy orazítkovali tyč Čechalovi branky.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Lukáš Bláža: „V úvodu jsme se museli vypořádat s hodně tvrdou hrou domácích. Když jsme přijali to, že zápas bude bolet, začala vyplouvat naše fotbalová kvalita. Vstřelily jsme krásných 5 branek a zaslouženě vyhráli.“
AC Sparta: Čechal - Vaněk, Rebibo, Váňa (62. Novák), Říha - Kačer, Horák (62. Cettl), Slanina, Vitarigov (43. Šimonovský) - Rus (75. Tošnar), Rožánek (46. Krulich)
AC Sparta Praha U17 – FK Mladá Boleslav 3:0 (0:0)
Branky: 51. a 53. Rožánek, 58. Slanina
Třetí utkání během jednoho týdne odehráli sparťané doma proti Mladé Boleslavi. První velkou šanci v utkání měl v 7. minutě dravý Rožánek, ale těsně před zakončením mu míč vypíchl hostující Švejnoha a gólman hostí byl nucen střelu vyrazit. Rozhodčí odpískal malou domů, avšak přímý volný kop Vitarigov nevyužil. V 17. minutě kopal Vitarigov rohový kop, na zadní tyči střílel kapitán Váňa, avšak brankář Zaplatílek vyrazil míč do tyče. Tyč zněla i po centru Říhy o chvilku později. Ve 25. minutě už domácí dokázali dopravit míč do sítě, ale hlavičkující Rebibo byl v těsném offsidu. Na konci 29. minuty krásně posadil Vitarigov míč na hlavu Váni, ale domácí stoper tentokrát trefil jen horní konstrukci branky. Když se neujala ani střela Ruse, šlo se do kabin za stavu 0:0.
Druhý poločas začala Sparta velmi aktivně. Ve 49. minutě se dostal za obranu Rožánek, ale mířil těsně vedle. V 50. minutě pak Boháč ve vápně prostrčil na Slaninu, který byl faulován, situaci dohrál do gólu, ale těsně před tím zazněla píšťalka rozhodčího. K pokutovému kopu se postavil Rožánek. Jeho střelu vyrazil hostující brankář, ale jen k jeho nohám a domácí útočník již z dorážky uspěl – 1:0. O další dvě minuty pozdějí pak Váňa krásně nacentroval na hlavu Rožánka, který nekompromisně zvýšil na 2:0. V 58. minutě pak velmi dobře hrající Rožánek vybojoval na půlce zdánlivě ztracený míč, předložil ho Boháčovi, který ještě přihrál Slaninovi a ten trefil přesně k tyči – 3:0. I nadále domácí dominovali ve hře a vytvářeli si další šance. Konkrétně mladé pušky Tesař s Tošnarem mířili v zakončení těsně vedle. Utkání se tak dohrávalo na polovině hostí a skončilo výsledkem 3:0.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Lukáš Bláža: „V prvním poločase jsme byli nepřesní ve finální fázi, a proto jsme nedali branku. Druhý poločas jsme začali aktivně, proměnili šance a dali krásné góly. Poté jsme v utkání již dominovali. Chválím i střídající hráče, kteří tempu neubrali, ba naopak.“
AC Sparta: Čechal – Vaněk, Váňa, Rebibo, Říha (71. Novák) – Boháč (60. Kačer), Slanina, Horák (71. Tošnar), Vitarigov (60. Tesař) – Rus (76. Drchal), Rožánek.

Další novinky