Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-10

U10: představení kategorie

Vše, co potřebujete vědět

Sdílet

Představujeme vám další kategorii přípravek – U10. V článku se zaměříme na soutěž, zápasy, hráčský a realizační kádr, ohlédneme se za letní přípravou, ale najdete zde i krátký rozhovor s hlavním trenérem.
Desítka zahájila přípravu 10. srpna a během následujících týdnů ji čekal jeden přátelský zápas, pětidenní soustředění v Blšanech, mistrovské utkání a také dva turnaje.
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 58:9
Zápas se hrál na 4 čtvrtiny souběžně na dvou hřištích a všechny výsledky se na jeho konci spočítaly dohromady.
Hřiště č. 1 – 8:0, 7:1, 4:1, 10:0
Sparta: Séďa, Bocchetti, Karas, Macháček, Kisel, Haller, Čagánek, Urban.
Hřiště č.2 – 9:0, 2:1, 12:2, 6:4
Sparta: Jirk, Panthie, Phan, Lechner, Kult, Miramand, Sommer, Žďárský.
Sparťani poté startovali na Tep CUPu v Teplýšovicích, na kterém se představilo 16 týmů. Sparta tady zaregistrovala dva týmy, které hrály v různých skupinách. Sparta B skončila na celkovém druhém místě a Sparta A na čtvrté příčce.
AC Sparta Praha A: Bocchetti, Kult, Karas, Miramand, Phan, Pertlík, Lechner, Jirk.
AC Sparta Praha B: Sommer, Pantie, Macháček, Haller, Čagánek, Prokop, Červený, Séďa.
Další akcí byl kvalitně obsazený turnaj v německém Herriedenu. Ze skupiny jsme se po dobrých výkonech kvalifikovali přímo do semifinále, ale v souboji s pozdějším vítězem TSV 1860 Mnichov jsme neuspěli. Zápas o bronzové medaile jsme také nezvládli a skončili jsme tak na 4. místě.
V Bavorsku nás reprezentovali tito hráči: Jirk, Karas, Pertlík, Červený, Haller, Pantie, Kisel, Kult, Macháček, Bocchetti a Lechner.
U10 hraje pražskou soutěž kategorie U11, která se tedy hraje s o rok staršími soupeři. Působí v ní 8 týmů. Na podzim nás tak čeká 7. kol. Kategorie U9 a U10 jsou dvojičky, což znamená, že jejich soutěžní kalendáře se kopírují. V soutěži přípravek se nevede tabulka, protože v těchto kategoriích se dává do popředí radost ze samotné hry bez ohledu na tabulkové srovnání s ostatními kluby.
AC Sparta Praha FK Motorlet Praha
FC Tempo Praha FK Viktoria Žižkov
FK Dukla Praha SC Xaverov Horní Počernice
FK Meteor Praha SK Slavia Praha
Na naší soupisce je uvedeno 15 hráčů a dva brankáři:
Brankáři: Martin Seďa, Sebastian Jirk.
Hráči: Samuele Bochetti, Jonáš Čagánek, Marek Červený, Jakub Haller, Adam Karas, Kai Kisel, Štěpán Kult, Mark Lechner, Matias Macháček, Paul Simon Miramand, Daniel Tayamba Pantie, Vít Pertlík, Thang Phong Phan, Matyáš Prokop, Samuel Sommer.
Hlavním trenérem týmu je Pavel Sulek. Jeho asistenty jsou Ondřej Dvořák a Adam Milner.
Pavel Sulek
„K fotbalu mě přivedl, samozřejmě, můj taťka, který se zasloužil o to, že láska k fotbalu a obecně ke sportu, se ve mě drží dodnes a jistě ještě dlouho vydrží. A jelikož je táta velký sparťan, nemohlo to u mě být jinak. Svou fotbalovou kariéru jsem započal v pražském AFK Slavoj Podolí, kde jsem prošel všemi mládežnickými ročníky až do chlapů, kteří momentálně hrají Pražský přebor. Tam jsem také potkal člověka, který mě k trénování přivedl, Michala Hladíka, dlouholetého trenéra AC Sparta Praha a tehdy i kouče podolského áčka. Chvíli jsem působil jako mládežnický trenér právě v Podolí, odkud jsem následně přišel do Sparty, kde jsem letos začal 9. sezonu a kde, doufám, že ještě nějakou sezonu i pobudu. Během trénování jsem si dodělal vysokoškolské vzdělání na Masarykově univerzitě v Brně. V současné chvíli si neumím představit, že bych vykonával jinou práci než tuhle, která mě nesmírně baví a naplňuje. Za největší úspěch ve své kariéře ale považuji něco, co s fotbalem nemá moc společného, a to svou rodinu.“
Ondřej Dvořák
„Mé první fotbalové kroky začaly ve Slavoji Vyšehrad, kde jsem vydržel jen pár let a pak se přesunul ke starší přípravce do Viktorky Žižkov, kde jsem byl až do nejstarších dorosteneckých kategorií. Poté jsem se po vzoru dědy dal na dráhu trenérskou, kterou jsem opět spojil se Slavojem Vyšehrad. Tam jsem byl zhruba půl roku a poté se mi ozval pan Vavříček, takže jsem se přesunul do sparťanské akademie, ve které za chvíli začnu svou sedmou sezonu.“
Adam Milner
„Mé fotbalové začátky jsou spojené s klubem SK Skalice na severu Čech, kde jsem také vyrůstal. Od 10 let jsem pak po oslovení Slovanu Liberec působil tři roky právě tam. Následně jsem se od kategorie U14 přesunul do Mladé Boleslavi, kde jsem zatím prožil svou nejdelší fotbalovou etapu spojenou se studiem Gymnázia Dr. Josefa Pekaře. Po maturitě vedly mé kroky směrem ke studiu na Fakultě tělesné výchovy a sportu na UK, kde je mou specializací učitelství a trenérství spojené s dokončením UEFA A licence. Trenérsky jsem doposud působil na Admiře Praha u ročníků 2010 a později 2007. Po oslovení ze Sparty mi byla nabídnuta pozice asistenta trenéra U10, kterou jsem s radostí přijal. Mohu zde sbírat nové trenérské zkušenosti a zlepšovat jednotlivé hráče v jejich fotbalovém vývoji.“
Závěrečnou pasáž článku tvoří krátký rozhovor s hlavním koučem.
1 / 2
Jaké si kladete cíle do sezony?
Cíle do sezony jsou jasné, a to rozvoj všech hráčů po individuální stránce. Chceme s kluky hodně komunikovat, aby si veškeré podněty z tréninků a zápasů, kterým se věnujeme, uvědomovali a navnímali. Hráče čeká i přechod na větší hřiště, kde budeme primárně hrát v systému 6+1, takže i na tohle je chceme připravit. Od začátku ročníku musím všechny svěřence pochválit, jelikož všechny naše pokyny vnímají velice dobře.
Co vás čeká během roku?
Mimo naši soutěž absolvujeme i mnoho zahraničních akcí, ať už se jedná o turnaje nebo jen zahraniční přípravné utkání. Myslím, že kluci se mají na co těšit.

Další novinky