Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-19

U10, U12 a U13 vítězně v derby

Přehled výsledků mládeže

Sdílet

Svátek 1. května byl využit na několik ligových zápasů, díky čemuž absolvovaly některé naše týmy anglický týden, protože je čekaly souboje i o víkendu. Kategorie U10, U12 a U13 zvítězily v derby, v případě U13 šlo o přípravný duel. U11 si se Slavií body podělila.
U19
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 1:1 (1:0)
Góly: 21. Papoušek – 50. Weber.
ŽK: Plot, Butsko, Beran, Strnad – Saal, Weber.
Sparta: Rodriguez Cuesta – Diviš, Rebibo ©, Slanina – Tesař, Saal (83. Sedláček), Feit, Liška (83. Sandev) – Vitarigov, Kotrba (46. Steiner), Weber.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „V prvním poločase byla naše hra pomalá a málo přímočará, v mnoha případech jsme situace přehrávali. Ve druhém poločase jsme dokázali některé činnosti zlepšit a zrychlit, ale i přesto jsem přesvědčený, že umíme a musíme hrát lépe.“
U19B
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 3:1 (2:1)
Góly: 19. Pančev, 40. Sedláček, 85. Fritz – 14. Bejda.
ŽK: Sedláček, Šetka, Pavlík – Keller, Kühnel.
Sparta: Karas – Sedláček, Svoboda, Princ, Váňa ©, Pančev (72. Demmer), Steiner, Sandev (72. Pavlík), Topič, Duška (46. Šetka), Mikuš (46. Fritz).
Trenér Michal Hladík hodnotí duel: „V prvním poločase jsme měli hru pod kontrolou, byli jsme aktivní a vypracovali si i několik brankových příležitostí. Presto jsme však prohrávali 0:1, když jsme inkasovali po rohovém kopu soupeře. Stalo se nám to způsobem, jako už po nekolikáté v teto sezoně, a to díky malému důrazu v našem pokutovém území. Do poločasu se nám však podařilo výsledek otočit, když se hlavou prosadil Pančev a z přímého kopu krásně přes zeď rozvlnil síť Sedláček.
Druhý poločas byl z naší strany přesným opakem prvního a soupeř měl mnohem víc ze hry. Spadli jsme do bloku u našeho vápna, přestali být aktivní v napadaní a přišly i šance domácích. Tu největší naštěstí hostující útočník poslal do břevna a my jsme za chvíli na to přidali rozhodující třetí branku, kdyže se po krásné akci prosadil Fritz.“
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
Góly: 71. Černý (pen.), 88. Kachur.
ŽK: Pavlík, Sedláček – Vokrouhlík.
Sparta: Karas – Sedláček, Svoboda, Princ, Váňa ©, Steiner, Kotrba (64. Wölfl), Demmer, Pavlík, Šetka (60. Kořínek), Fritz (60. Sandev).
Trenér Michal Hladík hodnotí duel: „V prvním poločase se nám dařila výstavba odzadu, bohužel v horní třetině hřiště se nám nedařilo vymyslet něco překvapivého, abychom překonali obranu soupeře. V 6. minutě se sice ze standartní situace prosadil Sedláček, bohužel díky postavení našeho hráče v blízkosti zdi branka nebyla uznána.
Druhý poločas měl stejný obrázek jako ten první, kdy klokani dobře bránili a do většího ohrožení branky nás nepustili, a naopak se sami začali dostávat do šancí. Po jednom rychlém protiútoku padl hostující hráč ve vápně a rozhodčí odpískal pokutový kop. Druhou branku přidali Bohemians v závěru po naší chybě při bránění rohového kopu. Do příštích zápasů musíme zlepšit finální fázi.“
U17
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 0:3 (0:2)
Góly: 14. Havelka, 45. Pavlo, 78. Hrubý.
ŽK: Tvercovici – Mikuš.
Sparta: Franc – Mikuš (60. Pančev), Krpálek ©, Pech – Vodolán, Sochůrek, Havrlík, Střeska, Havelka (60. Duška) – Pavlo (70. Hrubý), Brabec (70. Kaczmarek).
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Z utkání mám dobrý pocit. Zvládli jsme ho velmi dobrým výkonem a zasloužili jsme si dat více než jen tři branky. Věřím, že ve výkonech budeme pokračovat i v dalších zápasech, které nás ve zbytku sezony čekají.“
U16
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 5:2 (4:2)
Góly: 26. Hocek, 29. a 38. Lášek, 31. Raban, 50. Kořínek – 17. Roller, 34. Uhlík.
ŽK: Pospíšil, Jeřábek (ACS).
Sparta: Stoulil – Pospíšil (46. Federle), Provazník, Jeřábek © – Hocek, Fejfar (46. Ondrášek), Křemen, Ondroušek (46. Amler) – Kořínek (70. Dýcka), Lášek (60. Kotíšek M.), Raban.
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Úvodních zhruba 20 minut utkání nebylo z naší strany úplně ideálních. Naše hra byla pomalá a chyběl nám i aktivní pohyb bez míče. Soupeř byl ve všem rychlejší a aktivnější a šel po zásluze do vedení. Až po této úvodní pasáži jsme začali hrát aktivněji, vypracovali si spoustu brankových příležitostí a otočili utkání výsledkově na naši stranu.“
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 U17 1:2 (1:0)
Góly: 18. Křemen – 54. Klíma, 73. Hejduk.
ŽK: Federle, Ondrášek – Hejduk, Stehlík, Klíma.
Sparta: Stoulil – Provazník, Ondrášek (46. Jeřábek), Federle (70. Kořínek) – Hocek ©, Fejfar (63. Kotíšek M.), Křemen, Ondroušek – Amler (63. Holinka), Lášek, Raban (46. Dýcka).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Sehráli jsme velmi náročné utkání proti kvalitnímu soupeři. Hosté byli kvalitní na míči, neustále v pohybu a důrazní v osobních soubojích. My jsme sice šli v prvním poločase do vedení, ale soupeř nás po přestávce zatlačil a dokázal utkání otočit ve svůj prospěch. I přes porážku jsme byli v určitých fázích s utkáním spokojeni.“
U15
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 1:3 (1:1)
Góly: 13. Švec (pen.) – 16. Doloh, 46. Zeman, 54. Šafanda.
ŽK: Vosička, Švec – Kostka.
Sparta: Clarup – Průša (26. Vosička), Forejt, Heisig – Šebrle, Nespěšný (41. Vondrášek), Konečný (73. Makovský), Klečar – Švec, Krejčí, Kos © (41. Pospíšil).
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „Toto utkání jsme měli jednoznačně rozhodnout do 15. minuty. Měli jsme na to dostatek příležitostí. Naopak jsme díky naší nepozornosti a nedůrazu nechali soupeře hned po našem gólu srovnat. Podobný průběh byl i ve druhém poločase. Se šancemi jsme nenakládali dobře a neměli potřebný hlad po vstřelení gólu. Naopak jsme naší nedůsledností a nedůrazem jednoduše dopomohli soupeři vstřelit další dvě branky. Dnes na nás stačila jednoduchá strategie hostů, se kterou jsme si nedokázali poradit.“
U14
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Góly: 38. Klíma, 64. Holinka, 78. Rus.
Sparta: Šuťák – Müller, Kronberger ©, Holoubek (41. Malý) – Tichý (41. Hrdlička), Havrlík, Makovský (67. Hybler), Klíma – Mazyarchuk (41. Schejbal), Holinka, Rus.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „Jsem rád, že jsme potvrdili dominantní výkon z minulého utkání. Drželi jsme po většinu času míč na soupeřově polovině a hledali jsme způsoby překonání obrany v poslední třetině hřiště. Hostům výborně zachytal brankář, kterého se nám podařilo překonat až těsně před koncem prvního poločasu. V druhé půli jsme přidali ještě dvě branky. Pochvala patří i našim obráncům, kteří si poradili s nespočtem dlouhých míčů a soubojových situací. Stále nás ještě trápí lepší vyhovění si kolem pokutového území a v něm a také finální zakončení akce, aby byl výsledek výraznější.“
U13
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 3:4 (2:0)
Góly ACS: Pikovský (2), Malý, Kubín.
Sparta: Keseli, Procházka – Tůma, Štěpnička, Ježek, Macků, Malý, Pikovský, Rumanský, Kubín, Bayer, Vitarigov, Baroch, Skuhravý, Kapusňak.
Trenér Jan Šabacký hodnotí duel: „Na výhru v derby jsme se pořádně nadřeli. Do utkání jsme nevstoupili špatně, ale do vyložené šance jsme se nemohli dostat. Po prvních deseti minutách přebral otěže hry soupeř a my v tu chvíli tahali za kratší provaz. Nebyli jsme schopni propojovat obranu s útokem, ztráceli zbytečně míče, a naopak pouštěli soupeře do kontrů, které dvakrát využil a zaslouženě vedl 0:2.
V poločase jsme nechtěli nic vzdát a dostat do hráčů hlavně sebevědomí. Přineslo to své ovoce, protože po důrazu ve vápně krátce po poločase jsme snížili na rozdíl jediné branky. V tu chvíli bylo ze hřiště cítit, že není hotovo. Po hezkých individuálních akcích jsme utkání otočili na 3:2, ale soupeř se z ojedinělé šance dokázal prosadit a opět srovnat. Pět minut před koncem se do míče opřel Baroch a brankář balon pouze vyrazil k nohám Pikovského, který byl ve správný čas na správném místě a definitivně derby rozhodl. 
Kluci prokázali skvělou vítěznou mentalitu. V náročném programu a s některými nemocnými bojovali jako tým, a nakonec zaslouženě zvítězili.“
FK Jablonec – AC Sparta Praha 6:6 (1:3, 0:1, 5:2)
Góly: Hanč (3), Eliáš (2), Vobořil, Batěk – Vitarigov (2), Bayer (2), Tůma, Batěk (vl.).
Sparta: Procházka, Keseli – Bayer ©, Štěpnička, Sojka, Macků, Tůma, Skuhravý, Baroch, Vitarigov, Kubín.
Trenér Jan Šabacký hodnotí duel: „Utkání na menším hřišti ve formátu 7+1 mělo dvě rozdílné části. Šedesát minut jsme dominovali na míči, byli nebezpeční a soupeř se jen těžko dostával do šancí. Bohužel v poslední třetině, jsme byli nekoncentrovaní a pustili domácích do šancí, které využili. Utkání skončilo výsledkem 6:6, který je pro nás krutý, leč nám ukazuje, že se musí hrát celých 90 minut a když polevíme, každý nás může překvapit.“
U12
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 7:4 (1:1, 3:1, 3:2)
Góly: Žák (2), Winterling, Tomeček, Turoň, Brosch, Pekhart – Freimann (2), Jozífek, Pokorný.
ŽK: Freimann (SLA).
Sparta: Starec – Žák, Macháč ©, Škrleta, Slabý, Domdjoni – Brosch, Tomeček, Winterling – Pavelec, Severa, Salač, Pekhart, Turoň.
Trenér Pavel Sulek hodnotí duel: „Z naší strany odbojované a velice náročné utkání, kde si kluci museli hodně šáhnout na dno svých sil. Do zápasu jsme šli s tím, že budeme chtít hrát hodně aktivně, že budeme napadat, získávat míče na polovině soupeře a ukázat naší kvalitu na míči, ve které jsme se za poslední dobu hodně zlepšili. Bohužel kvalita soupeře byla taková, že nás donutila po většinu utkání hrát bez míče v hlubokém bloku a nechat se dobývat. O to víc jsme pak ale měli prostor útočit do otevřené obrany po zisku míče, což se nám i dařilo.
Smekám před kluky, kteří si toto vítězství zasloužili za svou pracovitost v zápase a také v trénincích a věřím, že jim dodá patřičný elán a sebevědomí do dalších utkání. Na druhou stranu víme, v čem se chceme do dalšího derby zlepšit.“
U11
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:3 (3:0, 0:1, 0:2)
Góly: Karas, Žúbor, Bocchetti – Eliáš, Vinogradov, Kaiser.
ŽK: Kult, Karas – Eliáš, Šálený.
Sparta: Seďa, Jirk – Kisel, Macháček, Haller, Čagánek, Kult, Miramand, Bocchetti ©, Sommer, Karas, Žúbor, Fafejta, Hruška.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „V první třetině se hrál fotbal nahoru dolů, kde oba týmy měly své šance, ale narozdíl od soupeře jsme je vyřešili velmi chladnokrevně a efektivně. Druhé dějství patřilo jednoznačně Slavii, která nás zatlačila na naší obrané polovině, vytvořila se veliký tlak a my jsme na to nedokázali na hřišti zareagovat.
V poslední třetině jsme svůj výkon zlepšili, přesto měl soupeř herně navrch. Za stavu 3:2 jsme mohli zápas rozhodnout, ale nakonec to byla Slavia, která spravedlivě vyrovnala na konečných 3:3. Jsme rádi, že jsme v derby ani na pátý pokus nepoznali chuť porážky, ale je nutno přiznat, že teď jsme jí byli nejblíže. Všem klukům chci poděkovat, přesto, že náš výkon nebyl nejlepší, tak se po celý zápas rvali jako lvi a každý udělal pro úspěch týmu maximum.“
U10
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:8 (1:0, 0:1, 1:2, 0:5)
Sparta: Švingr – Čanecký, Češka, Hroník, Kadlec, Karnolt, Křivák, Kůtek, Psota, Růžička.
Trenér Adam Gaisler hodnotí duel: „Vstup do utkání byl od nás i ze strany soupeře aktivní a oba týmy si vytvořily několik gólových šancí. První poločas byl velmi vyrovnaný, což ukazují i výsledky jednotlivých částí zápasu. V herním pojetí jsme se prezentovali velmi dobrými individuálními výkony a z celého týmu byla cítit touha zvítězit. V závěrečné části utkání jsme udrželi vysokou intenzitu hry, soupeře v ní přehráli a díky tomu dovedli utkání do zaslouženého vítězného konce."
FK Jablonec U11 – AC Sparta Praha 5:10 (4:4, 0:3, 1:3)
Góly: Oleníček (2), Klinger, Helcelet, Fululis – Lipper (3), Čanecký, Němec, Žúbor, Clarup, Dočkal, Arient, Struneček.
Sparta: Švingr – Arient, Clarup, Čanecký, Dočkal, Karnolt, Lipper, Němec, Struneček, Pertlík ©, Žúbor.
Trenér Adam Gaisler hodnotí duel: „Vstup do utkání nám vyšel skvěle a soupeře jsme herně přehrávali. Ke konci první části jsme ovšem polevili a Jablonec využil svých příležitostí ke srovnání. Druhou a třetí část zápasu jsme už měli více pod kontrolou a míč byl především na našich kopačkách. Po celé klání jsme byli velmi nebezpeční především díky rychlé a překvapivé rozehrávce za což chci kluky nejvíce pochválit."

Další novinky