Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

U15: ohlédnutí se za podzimem

Výsledky, statistiky a rozhovor s trenérem

Sdílet

Patnáctka má za sebou 13 mistrovských utkání, během kterých získala 24 bodů a obsadila 5. pozici. V článku se dozvíte více o jejích zápasech, hráčských a týmových statistikách a také zde najdete hodnocení trenéra.
Kategorie U15 vstoupila do nového soutěžního ročníku třemi výhrami v řadě. Potom, ale přišla dvě zaváhání, ze kterých se oklepala a vrátila zpět do herní pohody a znovu sbírala body. V závěru ale ještě došlo ke pár ztrátám.
Sparťané tak přezimují na 5. místě s dvaceti čtyřmi body. Za 13 zápasů dosáhli bilance 7 vítězství, 3 remízy a 3 prohry při skóre 34:23. Na domácím hřišti jsme v sedmi utkáních získali 14 bodů, což nám vyneslo 5. příčku. Na půdě soupeřů jsme se představili šestkrát a proměnili jsme to v zisk deseti bodů (5. místo). Venku jsme přitom obdrželi nejméně branek z celé soutěže (8).
Kolo Domácí Hosté Výsledek
1. AC Sparta Praha FK Pardubice 4:1
2 SK Dynamo Č. Budějovice AC Sparta Praha 1:5
3. AC Sparta Praha FC Hradec Králové 4:3
4. FK Mladá Boleslav AC Sparta Praha 2:1
5. AC Sparta Praha FK Teplice 1:3
6. RMSK Cidlina Nový Bydžov AC Sparta Praha 1:4
7. AC Sparta Praha FK Meteor Praha 2:1
8. SK Kladno AC Sparta Praha 1:1
9. AC Sparta Praha FC Slovan Liberec 2:1
10. FK Jablonec AC Sparta Praha 2:4
11. AC Sparta Praha Bohemians Praha 1905 2:2
12. FC Viktoria Plzeň AC Sparta Praha 1:0
13. AC Sparta Praha SK Slavia Praha 4:4
Góly
Sparta se celkově prosadila 34x. Více přesných zásahů, než my skórovali jen tři mužstva v lize. Pod naše góly se podepsalo 9 střelců a nejvíce z nich zaznamenal Topič (11).
Střelec Góly
Jonáš Topič 11
Vilém Holinka 7
Tomáš Jeřábek 6
Arsenii Shyshkevych 4
Matěj Fejfar 2
Matyáš Amler 1
Jan Dýcka 1
Jan Jandovský 1
Vincent Kotíšek 1
Brankáři
Tři brankáři dostali prostor v naší bráně během první poloviny sezony. Jakisch nastoupil ve všech kláních a čtyřikrát se prostřídal se svými kolegy. Do jednoho souboje zasáhl Mašát, který je primárně gólmanem kategorie U14.
Míč z naší sítě vybírali 23krát, což je třetí nejmenší počet ze všech týmů.
Jméno Zápasy
Leonard Jakisch 13
Martin Stoulil 3
Jakub Mašát 1
Hráči
Jeřábek se stal jediným sparťanem v poli, který si připsal start v každém duelu. Celkově trenér využil ve sledovaném období 20 fotbalistů.
Jméno Zápasy
Tomáš Jeřábek 13
Jiří Pospíšil 12
Arsenii Shyshkevych 12
Hugo Sochůrek 12
Jonáš Topič 12
Jonáš Hocek 11
Maxim Kotíšek 11
Sebastian Pech 11
Jan Dýcka 10
Matěj Fejfar 10
Tobiáš Petrák 10
Matteo Spizzirri 10
Vincent Kotíšek 9
Vilém Holinka 8
Nicolas Hroník 8
Jan Jandovský 7
Kai Jupa-Williams 6
Matyáš Amler 5
Daniel Šebrle 3
Viktor Švec 1
Závěr článku tvoří hodnocení hlavního trenéra, ve kterém Tomáš Kabelák rozebral podzim detailněji.
„V podzimní části sezony jsme předváděli lepší a horší výkony. Postavení v tabulce je pro nás zklamáním, avšak výsledky nejsou pro nás tím nejdůležitějším kritériem. Je potřeba se dívat na jednotlivé výkony a v těch hledat pozitiva a negativa. Velmi pozitivní jsou pro nás zejména konfrontační duely s týmy z horní části tabulky. Utkání se Slávií, Hradcem Králové, Českými Budějovicemi a Pardubicemi byly pro nás herně i výsledkově úspěšné. Prohráli jsme v tomto ohledu pouze klání v Plzni. Body jsme ztráceli hlavně s týmy ze středu tabulky."
„Hráči se v tomto věku srovnávají hlavně s různou rychlostí vývoje a my v tomto ohledu poměrně zaostáváme oproti ostatním týmům. Na druhou stranu máme velmi inteligentní hráče a jejich potenciál hodnotíme vysoko. Musíme být tedy trpěliví a nadále pracovat na jejich fotbalovém rozvoji. Taktická připravenost soupeřů se v této kategorii samozřejmě zvyšuje a hráči se musí naučit proti tomuto faktoru pracovat a překonávat jej. To vše hraje roli v konečném výsledku utkání. Naším cílem je hlavně hráče rozvíjet, aby byli připraveni na další stupeň v jejich fotbalové kariéře.“

Další novinky