Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

U15 Teplice - Sparta

Poslední kolo rozhodlo o vítězi ČLŽ

Sdílet

K poslednímu zápasu odjížděli svěřenci Michala Vychodila do Teplic. Jedině výhra by znamenala vítězství v České lize žáků. Byl to tedy náročný zápas na psychiku našich kluků. Cíl byl zřejmý hned od začátku. Vstřelit rychlou branku, která nás uklidní a utkání dotáhnout do vítězného konce.
Od začátku jsme Teplice tlačili před jejich branku, což se nám mohlo i vymstít. Soupeř se dostával do rychlých brejkových situací, které naštěstí nedokázal proměnit. První branka padla až v devatenácté minutě z kopaček Hrušky. První polovina více branek nepřinesla a do druhé jsme šli tedy s těsným náskokem jedné branky. Začátek druhého poločasu byl z naší strany nervóznější, uklidnila nás ale branka po čtvrt hodině hry, kterou neomylně vstřelil Stárek. Od té doby z kluků opadla nervozita a ihned vzápětí Upravil výsledek utkání Boček na konečných 3:0 a po závěrečném hvizdu mohly začít oslavy titulu České ligy žáků U15.
FK Teplice – AC Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 19. Hruška, 50. Stárek, 56. Boček
ACS: Doležal, Krejčí (36. Jandovský), Michl, Hruška, Stárek, Lukášek, Staroščák (60. Vais), Osmani (65. Čihák), Soukup, Boček (59. Tesař), Ševinský (48. Penxa).
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: „První poločas se nesl ve znamení vyrovnaného duelu. Domácí tým byl velmi nebezpečný v brejkových situacích, které však nedokázal přetavit v úspěch. V naší hře bylo přespříliš nepřesností, trpěla kvalita, ale z toho mála ke skórování jsme jednu příležitost proměnit dokázali. Druhá část se nesla již ve znamení naší převahy. Střeleckých pozic a zakončení přibývalo a šli jsme si za pojišťovacím druhým gólem. Ten nakonec přišel, i když mu předcházela šance soupeře! Zápas se pak definitivně zlomil na naši stranu po třetím zásahu.“

Další novinky