Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

U16 postoupila na finálový turnaj na Memoriálu Vl. Marečka

V semifinálové skupině obsadila 1. místo

Sdílet

Český pohár mladšího dorostu známý pod názvem Memoriál Vlastislava Marečka se dostává do finální fáze, která bude i za účasti sparťanů. Rozhodla o tom semifinálová skupina, ve které za sebou nechali všechny soupeře a získali místenku na závěrečný turnaj.
16. ročník této akce byl rozdělen na tři fáze:
Sparťané odstartovali svou pouť v semifinálové části turnaje, do které byli přímo nasazeni. Jejich soupeři ve skupině C byli Plzeň, Olomouc a Opava. S každým z týmů jsme odehráli dva souboje – jednou doma, jednou venku. Na finálovou akci postupoval vždy jen vítěz každé ze čtyř skupin.
  • Základní – 32 týmů (červenec 2023–listopad 2023)
  • Semifinálová – 16 týmů (listopad 2023–březen 2024)
  • Finálová – 4 týmy (16.-18.4. 2024, Zlín)
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:1
Góly ACS: V. Kotíšek, soupeř (vl.).
SFC Opava – AC Sparta Praha 2:5
Góly ACS: Raban (2), Lášek (2), V. Kotíšek.
AC Sparta Praha – SFC Opava 4:2
Góly ACS: Raban (2), Křemen, Jeřábek.
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 0:1
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 2:3
Góly ACS: M. Kotíšek, Křemen, Ondroušek.
Výhra v Plzni rozhodla o tom, že už před posledním zápasem v Olomouci jsme měli jistý postup do další fáze. V posledním utkání, který bylo na programu během uplynulého víkendu, jsme získali bod za remízu.
SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)
Góly: 8. soupeř – 6. Raban.
Sparta: Mašát (46. Jakisch) – Provazník, Ondrášek, Jeřábek – Hocek (31. Spizzirri), Folprecht, Fejfar (46. Pospíšil), Bolorbold (71. Fejfar), Ondroušek (61. Hocek) – Raban (31. Lášek), Kořínek (61. Raban).
Trenér Pavel Čunát hodnotí duel: „Zápas v Olomouci nepřinesl tolik brankových příležitostí, jak bych si v této věkové kategorii přál. Byl spíše více bojovný. Domácí se snažili dostat do zakončení pomocí dlouhých míčů a rychlých protiútoků, my po kombinační hře. Ani jeden tým však nebyl v poslední třetině, a hlavně ve vápně, lepší než soupeřova obrana, a proto je výsledek 1:1 spravedlivý pro obě mužstva.“
Ve skupině C jsme dosáhli bilance: 4 výhry, 1 remíza a 1 prohra při skóre 15:9 a s náskokem pěti bodů před druhou Sigmou jsme obsadili 1. příčku. To znamená, že se představíme na finálovém turnaji, který bude v dubnu hostit Zlín. Sparťané obsadili loni na Memoriálu Vlastislava Marečka 2. místo.

Další novinky