Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Úpravy vchodu číslo 1

Informace pro fanoušky, týkající se stavebních prací u ulice Milady Horákové

Sdílet

V následujících týdnech a měsících budou pokračovat stavební práce u stadionu u ulice Milady Horákové. Proměna prostor v podloubí a na přilehlých místech souvisí s vybudováním nového vstupu číslo 1. Rekonstruovaný vchod bude uveden do provozu na jaře následujícího roku, do konce podzimní části sezony bude vstup na hlavní tribunu a přilehlé ochozy beze změn. Sparta zveřejňuje také grafický nárys plánovaných úprav.
Fáze 1 – následující týdny:
Po ukončení provozu restaurace McDonald’s proběhne v nejbližších dnech a týdnech demolice budovy fastfoodu. Zároveň došlo ke stržení části ocelové lávky, která vedla od jižní tribuny právě k McDonald’s. Tyto práce by měly být dokončeny po reprezentační pauze, tedy do utkání s Českými Budějovicemi, v rámci kterého klub oslaví 126. výročí založení ACS.
Od jarní části sezony se bude dovnitř stadionu vstupovat z tzv. podloubí (viz plánek), s ohledem na bezpečnost je proto nutné vybudovat další přístupy (schodiště) do tohoto prostoru. To bylo důvodem, proč došlo v minulých dnech k zahájení prací na výstavbě schodů z chodníku u ulice Milady Horákové.
Stavební úpravy nemají žádnou souvislost s výstavbou administrativní budovy. Vedení klubu už dříve uvedlo, že po vyhodnocení studie došlo k pozastavení tohoto projektu.
V rámci těchto prací bohužel došlo a dojde k úpravám zídky s graffity u ulice Milady Horákové. S ohledem na další změny bude bohužel muset být odstraněna i zeď, představující pietní místo se vzpomínkou na zemřelé fanoušky ACS. Klub se bude chtít s aktivními skupinami fans domluvit na vybudování nového pietního místa přímo v areálu stadionu.
Fáze 2 – zimní přestávka:
V průběhu zimní přestávky dojde k demolici vrátnice a zákaznického centra, které budou přesunuty do prostor v podloubí. Dojde také k přemístění turniketů ze současného místa do prostor blíže k ulici Milady Horákové. Na vchodu číslo 1 bude mimo jiné i zvýšen počet turniketů.
Nový systém vstupu, který bude fanouškům k dispozici od zahájení jarní části sezony, je znázorněný v přiloženém plánku. Zelené plochy označují mimo jiné nové turnikety, nově vybudovanou recepci a také zákaznické centrum. Dále je znázorněné umístění schodů z hlavní ulice do podloubí.
Pro zvětšení plánku klikněte ZDE.

Sdílet

    Další novinky