Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

V Budějovicích bez branek

Sparta remizovala 0:0

Sdílet

Sparta poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou nevyhrála. Na hřišti Českých Budějovic se zrodila remíza 0:0. Jihočechy jsme tak v lize neporazili počtvrté za sebou.
Kouč Sparty udělal oproti pohárovému utkání s Baníkem jedinou změnu. Do branky se místo Milana Heči vrátil Florin Nita. Štetina, Minčev, Karlsson a Juliš nebyli dispozici ze zdravotních důvodů. Vitík a Laco Krejčí si odpykávali trest za žluté karty.
V 9. minutě po centru Hanouska z levé strany hlavičkoval LK37. Balon zamířil vedle pravé tyče. Za tři minuty Plavšić napřáhl z dálky, se střelou, která mířila do pravé strany branky, si poradil brankář Drobný.
První šanci měli domácí ve 14. minutě. Po rohovém kopu hlavičkoval Dame Diop, naštěstí mířil nad branku Sparty.
Po dvaceti minutách hry Pavelka vystřelil z dálky, balon před Drobným ještě skočil, gólman si ale se situací poradil.
Po půl hodině hry musel po kontaktu s protihráčem pro zranění opustit hrací plochu Libor Kozák. Adam Hložek se posunul do útoku, nový muž Vindheim napravo a Plavšić na levou stranu.
O chvíli později Mészáros našel z přímého kopu na malém vápně hlavu Čavoše, ten naštěstí hlavou netrefil branku Sparty.
Po chybě v rozehrávce vyběhl krátce před poločasem Nita až za své vápno a situaci uhasil podle rozhodčího faulem. Po následném přímém kopu Čavoš tvrdě vypálil ve vápně, jeho pokus lapil brankář Sparty. Po prvním poločase tak byl stav 0:0.
Pět minut po pauze Dočkal rozehrál standardku na Pavelku. Ten na hraně vápna zkusil střelu, bohužel minul pravou tyč.
V 67. minutě nám zatrnulo, a to hned dvakrát. Nejprve trefil Mršić z dálky břevno a pár vteřin později orazítkoval Mészáros kžížnou střelou pravou tyč.
O chvíli později mohla udeřit Sparta. Hložek střílel z blízkosti penaltového puntíku, jenže Drobný ještě dokázal nohou míč vyrazit.
V 84. minutě přišla obrovská šance Sparty. Hložek pronikl do vápna, předložil skvělou přihrávku do Pavelkovi, tomu ale střela nesedla a netrefil bránu! O chvíli později po přihrávce Karabce mířil jen do boční sítě Trávník.
V závěru zápasu pak Brandner obešel Hanouska a trefil pravou tyč branky Sparty. Ani tříminutové nastavení gól nepřineslo a zápas skončil bez branek.
1 / 52
SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 0:0
ŽK: Diop – Nita. Rozhodčí: Berka – Blažej, Flimmel.
Budějovice: Drobný – Novák, Havel, Talovierov, Skovajsa – Mészáros (78. Alvir), Čavoš, Javorek, Brandner (90.+2 Valenta), Mršić (90. Vais) – Diop.
Sparta: Nita – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek – Plavšić (70. Karabec), Pavelka, LK37, Dočkal (83. Trávník), Hložek – Kozák (30. Vindheim).

Další novinky