Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

V neděli U Nisy proti Liberci

Sparťanky zahajují ligu

Sdílet

Fotbalistky Sparty rozehrají sezonu zápasem v Liberci, proti Slovanu nastoupí v neděli od 17:30 na hlavním stadionu U Nisy. Vstupenky na utkání stojí v předprodeji 50 Kč, nebo je lze v den utkání zakoupit na pokladnách za 100 Kč.
Oba nedělní soupeři se v minulé sezoně utkaly pětkrát. První dva podzimní duely vyhrála Sparta 3:1, v poháru byl stav po základní hrací době 0:0 a sparťanky uspěly až na penalty, a zbývající dva jarní ligové zápasy skončily nerozhodně 2:2 a 0:0. Přičemž domácí remíza 2:2 stála místo trenéra Martina Masaryka, který byl následující den odvolán z funkce. Liberec se tak stal nepříjemným soupeřem, který Spartu dokáže obírat o body. 
Minulá sezona byla od začátku do konce jeden velký malér, ve Spartě jsem od roku 1988 a nepamatuji si situaci, že by se v play-off (nadstavbové části) nevyhrálo. Tým nehrál dobře, z pozice vedení jsme udělali rázná řešení: vyměnili téměř kompletní realizační tým a nakoupili hráčskou kvalitu ze zahraniční,” řekl na předzápasové tiskové konferenci generální sekretář Sparty Dušan Žovinec. 
Celý tým se na zápas moc těší. Uvědomujeme si sílu Liberce; ukázal to již tím, že v minulé sezoně do poslední chvíle bojoval o Ligu mistryň. Nečekáme lehký zápas,” sdělila kapitánka Eliška Sonntagová. 
Pavla Satrapová, vedoucí ženského úseku ACS, hovořila o cílech do nové sezony: „V tom, že jsme Sparta, jsou samy o sobě zakódovány nejvyšší cíle: vyhrát ligu, pohár a postoupit do skupinové fáze Ligy mistryň, ačkoliv víme, že ta cesta nebude snadná. Dalším cílem je vrátit a vtisknout ženské Spartě znovu DNA Sparty - GEN ACS, a určitý kredit, který jí náleží a ztratila ho.”
Liberecká soupiska se přes léto výrazně proměnila, odešly hráčky ze základní sestavy jako Křivská, Košíková, Bužková či Šubrtová (poslední dvě jmenované se z hostování vrátily do Sparty). Vedení Slovanu ale zareagovalo příchodem posil. Ze Slavie přišly Goretkiová s Tenkrátovou, z Dukly Hlouchová.  
Ze Sparty pod Ještědem hostují Ducháčková, Švíbková a Vaníčková. Všechny tři ve vzájemných střetnutích mohou nastoupit. „U Liberce mám jistotu, že se zde naše hráčky rozvíjejí. Anna Šubrtová chtěla končit s fotbalem... a to, jak nyní hraje v přípravě, je i zásluhou Liberce,” pochvaluje si Žovinec výhody vzájemné spolupráce na trase Letná-Liberec. 
Kádr bude složený trochu jinak. Letos máme mladší a méně zkušený tým, ale na druhou stranu tu máme patnáct reprezentantek, ať už v mládeži nebo v A-týmu Česka nebo Slovenska. Zatím si to všechno sedá, ale z týmu mám dobrý pocit a myslím, že to bude dobře fungovat,” uvedl před novináři Jiří Liška, ředitel úseku žen FCSL.
1. liga žen, 1. kolo
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha
20. srpna, 17:30 - Liberec, stadion U Nisy
Rozhodčí: Šulcová - Špindlerová, Holakovská

Další novinky