Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

V Příbrami remíza 1:1

Stejně jako v prvním utkáním bereme s Příbramí jen bod

Sdílet

Na závěr podzimu jsme neprolomili nepříznivou výsledkovou šňůru a s Příbramí jsme remizovali 1:1.
Ani v Příbrami jsme, stejně jako minule s Teplicemi, neměli k dispozici kompletní kádr. Kvůli karetním trestům chyběli Kanga, Stanciu nebo Plavšić. I proto se do základní sestavy dostal trochu překvapivě Vukadin Vukadinović.
První šanci utkání měl domácí Radek Voltr, který sprintoval za dlouhým míčem a v souboji s Hečou ho vytěžil pro sebe a poslal do branky. Jenže právě při onom souboji sparťanského brankáře fauloval, branka tedy neplatila. Heča pak byl několik minut ošetřovaný.
Po půlhodině hry šla Sparta z první výraznější šance do vedení. Wiesner fantastickou kolmicí našel ve vápně Tetteha, který lehce tečovaný míč z první ze vzduchu uklidil do sítě. Spartě šla do vedení.
O dva góly to mohlo být sedm minut před přestávkou. Po rychlé akci Sparty dostal míč na hranici vápna proti noze Frýdek. Vypálil, ale balon poslal nad branku.
Na druhé straně pak zajímavě centroval před Heču Fantiš, Keita ani Voltr ale balon netrefili.
Kvůli několika přerušením hry i ošetřování Heči rozhodčí Jílek nastavil první poločas o deset minut.
V jejich průběhu jsme měli další velkou možnost. Chipciu si krásně obhodil dva soupeře a předložil míč na hranici vápna Wiesnerovi. Ten střílel levačkou, branku ale těsně překopl.
Jenže místo dvougólového vedení přišlo ještě před přestávkou domácí vyrovnání. Z přímého kopu míč přesně do rohu poslal Rezek a nedal Hečovi šanci.
Na startu druhého poločasu Sparta několikrát zahrozila po ostrých centrech zleva. Ten nejzajímavější poslal Frýdek směrem k Pulkrabovi, který ale na míč nedosáhl.
Deset minut před koncem Frýdek přiťukl míč Costovi, ten po delší přípravě vypálil technickou střelou, která se těsně nezakroutila k tyči.
V 85. minutě domácí rozehráli přímý kop signálem a Ruslan Mingazov zakončil. Jeho střela trefila tyč Hečovy brány.
Další šance zápas nepřinesl a poslední utkání podzimu tak skončilo remízou 1:1.
1 / 58
1. FK Příbram - AC Sparta Praha 1:1 (1:1)
Góly: 45. Rezek – 29. Tetteh. ŽK: Fantiš, Voltr, Keita – Frýdek, Costa. Rozhodčí: Jílek – Paták, Caletka. Diváci: 4 182.
Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kodr, Antwi – Mingazov, Keita, Soldát, Rezek – Fantiš (85. Nitrianský), Voltr.
Sparta: Heča – Wiesner (77. Zahustel), Radaković, Štetina, Costa – Vukadinović (82. Hložek), Frýdek, Sáček, Chipciu – Tetteh (61. Drchal), Pulkrab.

Další novinky