Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

V přípravě porážka v Norimberku

Sparťanky se utkaly se zástupcem Bundesligy

Sdílet

Fotbalistky Sparty v sobotu 13. ledna sehrály svůj první zápas zimní přípravy. Na německé půdě v tréninkovém areálu Norimberku prohrály s tamním účastníkem ženské Bundesligy těsně 3:4.
Na zápas si našlo cestu mnoho příznivců Norimberku, vybaveni byli klubovými šálami a také bubnem, takže utkání nechyběla správná atmosféra. Duel měl od počátku velkou intenzitu, domácí hráčky se nebály vysoko presovat.  
Skóre otevřela výstavní střelou do šibenice v 5. minutě Cvrčková. Norimberk poté převzal otěže hry, přičemž se mu podařilo skórovat hned třikrát. Ještě do poločasu však kontaktní gól vstřelila Kožárová. 
Již v první půli přišla do hry místo odstoupivší Ringelové Motyčková, o přestávce si místo prohodily brankářky Kožuriková s Krzyzaniak a během druhého poločasu se na hřiště dostaly všechny zbývající hráčky z lavičky: testovaná Estonka Volkov, Bárková, Svobodová a Trachtová. 
Domácí fotbalistky opět odskočily na rozdíl dvou branek, ale pět minut před koncem se podařilo snížit a zároveň stanovit konečný stav utkání Trachtové, která ve svých šestnácti letech jinak patří do kádru dorostenek a v A-týmu si tak připsala první branku při svém prvním startu. 
Přípravný zápas, 13. 1. 2024 
1. FC Norimberk – AC Sparta Praha 4:3 (3:2) 
Branky: 12., 17. Haim, 22. Steck, 66. Kusch – 5. Cvrčková, 32. Kožárová, 85. Trachtová 
Sparta: Kožuriková (46. Krzyzaniak) - Dědinová, Pochmanová, Vyštejnová - Kotrčová, Bužková (57. Volkov) - Ringelová (26. Motyčková), Cvrčková (75. Trachtová), Bartoňová (66. Bárková) - Kožárová (66. Svobodová), Polcarová 

Další novinky