Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

V první půli jsme dominovali

Brian Priske po utkání s Rangers

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po utkání s Rangers, které jeho mužstvo odehrálo v rámci skupinové fáze Evropské ligy, hovořil mimo jiné o výkonu Veljka Birmančeviće a Jana Kuchty nebo o tom, jak vidí šance svého klubu na postup ze skupiny. Videozáznam a přepis tiskové konference najdete níže.

vjsnnxwn

Jste z výsledku zklamán?
Určitě je trochu zklamání, že jsme doma nezískali všechny tři body. Obzvlášť před úžasnou domácí kulisou. V první půli jsme dominovali ve spoustě aspektech, chyběla nám ale kvalita v koncovce a možná i trocha štěstí. V druhé půli už ukazovali svoji kvalitu i Rangers. Pokud měl dnes ale někdo vyhrát, měli jsme to být my.
Co se stalo v druhé půli?
Je pravdou, že v druhé půli nám chyběla rychlost a kvalita šla trochu dolů. Nebyli jsme dostatečně kompaktní jak v presinku, tak v bloku, a otevírali tak Rangers prostory. Viťas měl navíc problémy s kotníkem. Nemyslím si, že by to bylo střídáním, jelikož kluci, kteří přišli do hry, dělali co mohli.
Nezdá se vám, že Birmančević hraje lépe na levé straně?
Myslím, že umí hrát na obou stranách, víc je ale asi zvyklý na levé. Od té doby, co je Šulo zraněný, tak mu tam dáváme prostor. Má dobrou pravačku, umí nacentrovat i přesně přihrát. Na obou stranách ovšem zvládne zahrát dobře.
Řekl byste, že po dnešním výsledku se vám postup vzdálil?
Nemyslím si. Stále se hraje o devět bodů a nevidím důvod, proč bychom příště v Glasgow nemohli zvítězit. Viděli jste nás hrát v předchozích utkáních a víme, že se se všemi soupeři můžeme měřit. Vše je tedy ještě otevřené.
Jak se vám líbil výkon Kuchty?
Hrál dobře, potřebuje jen proměňovat šance a odměnit nejen sebe, ale i kluky kolem za odvedenou práci. Co se týče jeho disciplíny a pracovitosti, nemám mu co vytknout. Posledních dvacet minut hrál desítku a maximálně makal pro tým.

Další novinky