Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Václav Jílek odvolán z funkce

Trenérem A-týmu byl jmenován Václav Kotal

Sdílet

Vedení AC Sparta Praha odvolalo v úterý v ranních hodinách Václava Jílka z pozice hlavního trenéra A-mužstva. Kouč, který nastoupil k prvnímu týmu ACS před zahájením probíhající sezony, byl o rozhodnutí vedení informován při osobní schůzce. Nový trenér: Václav Kotal, dosavadní kouč sparťanského B-týmu. Rezervu na jaře povede dosavadní asistent áčka Michal Horňák spou s Lubošem Loučkou.
Vedení AC Sparta Praha přistoupilo k odvolání kouče Jílka s ohledem na nevyhovující výsledky a neuspokojivý herní projev mužstva. „Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí. Vašek Jílek je dobrý trenér, ale předvedená hra i výsledky pro nás byly zklamáním a nenaplňovaly očekávání, která máme,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.
Společně s Václavem Jílkem končí v realizačním týmu A-mužstva i asistenti Jiří Saňák a Michal Horňák. S okamžitou platností (od úterní tréninkové jednotky) přebírá mužstvo Václav Kotal, který v této sezoně působil u třetiligové rezervy ACS. B-tým pod vedením zkušeného kouče skončil ve skupině A České fotbalové ligy na druhém místě se ztrátou dvou bodů na Táborsko. Asistentem Václava Kotala se stává Michal Šmarda, který naposledy působil jako asistent trenéra Martina Svědíka ve Slovácku.
„Trenér Kotal má osobní historii spojenou se Spartou, zná prostředí, působil tady jako hráč, asistent u A-týmu a několikrát jako kouč béčka. Tým momentálně potřebuje trenéra s takovými zkušenostmi. Václav Kotal v první části této sezony odváděl velmi dobrou práci u B-týmu, v minulosti i u mládežnické reprezentace prokázal, že umí výborně pracovat s talentovanými hráči,“ vysvětluje Tomáš Rosický.
„Situace není jednoduchá, jak vzhledem k hráčům, tak směrem k fanouškům,“ uvědomuje si nový trenér Václav Kotal. „Chci přesvědčit hráče, že to, co po nich budeme požadovat, by mělo být k jejich prospěchu. A k prospěchu Sparty,“ doplňuje.

Další novinky