Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Václava Kadlece zranění do hry ještě nepustí

Sparťanský útočník bude v rehabilitaci pokračovat v Německu

Sdílet

Návrat Václava Kadlece na trávníky se odkládá. Sparťanský záložník kvůli komplikacím po operaci kolene odjíždí na šest týdnů do Německa, kde bude pod dohledem specialistů pokračovat ve své rekonvalescenci.

Václav Kadlec stále mimo hru

Václav Kadlec podstoupil v závěru minulé sezóny artroskopii. Tu si vynutilo jeho zranění z ligového utkání v Jihlavě, ve kterém si poranil meniskus v levém koleni. Operace proběhla bez komplikací a Kadlec se postupně připravoval na návrat na hřiště.
Ještě na rakouském předsezónním soustředění se zdálo, že by Spartě mohl pomoci už v úvodu nového ročníku. „Už je to dobré, trénuju s týmem. Ještě pár dní a myslím, že bych mohl být připravený na zápas,“ vzkazoval tehdy Kadlec sparťanským fanouškům.
Jenže následně se dostavila otoky, rekonvalescence se zkomplikovala a teď je jasné, že Kadlec si ještě nějakou dobu nezahraje. „V pondělí odjíždím na šest týdnů na rehabilitaci do Německa a budu doufat, že během té doby mě tam dají do kupy,“ vysvětluje útočník.
„Na konci přípravy jsem trénoval s týmem, byl jsem připravený na generálku. V dalším týdnu se to ale znovu ozvalo, začalo to hodně otékat. Koleno mi otékalo vlastně po každém tréninku. Šel jsem na další prohlídku a tam jsem se dozvěděl, že koleno ještě není připravené.“
Kadlec si tak na svou premiéru v sezóně 2018/2019 ještě počká. „Je to ubíjející. Když se to před třemi měsíci stalo, vypadalo to, že to bude na šest týdnů. Nemělo to být nic vážného. Teď už jsem mimo třináctý týden a dalších šest mě ještě čeká,“ shrnuje své pocity Václav Kadlec.

Další novinky