Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Věřím v úspěšnou spolupráci s trenérem Kotalem

Generální ředitel ACS František Čupr na tiskové konferenci

Sdílet

Generální ředitel AC Sparta Praha František Čupr na tiskové konferenci promluvil o změně trenéra A-týmu, o stanovisku majitele i o konci kariéry Václava Kadlece. Podívejte se na záznam celé tiskové konference.

TISKOVKA | Čupr, Rosický a Kotal před Olomoucí

Změna trenéra
S Tomášem jsme po sobotním nepovedeném zápase intenzivně komunikovali celý víkend. Bavili jsme se o dalších možnostech i o trenérské změně. Na základě našich diskuze jsme se v pondělí potkali i s panem Kotalem. Zeptali jsme se ho, jestli v případě, že se rozhodneme udělat trenérskou změnu, bude ochoten se ujmout A-mužstva. Souhlasil s tím. V úterý ráno jsme se sešli s Václavem Jílem, mluvili jsme naše současné rozpoložení a to, jak se cítí on. Nakonec jsme se dohodli na ukončení spolupráce a následném převzetí týmu Václavem Kotalem.
Spolupráce s trenérem Kotalem
Odvolání trenéra Václava Jílka jsme neplánovali. Bylo to velice rychlé a krátké rozhodnutí. Věděli jsme, že máme v panu Kotalovi silnou osobnost, takže jiná varianta pro nás neexistovala.
Věřím, že Václav Kotal bude úspěšný a naše spolupráce bude trvat co nejdéle. Žádný konkrétní termín jsme si nestanovili. Pouze jsme si řekli, že si to vyhodnotíme po sezoně. Není to dočasný trenér. Václav Kotal je trenér, kterého si vážíme a rádi bychom viděli, že je úspěšný a bude s námi co nejdéle.
Stanovisko majitele
Panu Křetínskému jsme trenérskou změnu oznámili. Řekli jsme mu, že navrhujeme Václava Kotala. Pan Křetínský to kvitoval pozitivně. Řekl, že to považuje za pozitivní změnu. Žádým zásadním způsobem do toho nezasahoval.
Václav Kadlec
Rozloučení určitě bude, Vašek si to zaslouží. Bude nám chybět jako člověk i jako střelec gólů. Teď se musí dát do pořádku pro běžný civilní život a v tom jsme připraveni mu pomoci. Vašek bude při té regenerační fázi s námi, abychom mu pomohli co nejvíc. Nemluvili jsme o tom, co plánuje dál, ale budeme určitě rádi, když s ním zůstaneme v kontaktu.

Další novinky