Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Věřím, že se brzy vrátím na hřiště

Rozhovor s Filipem Panákem

Sdílet

Filip Panák se připravuje na návrat na hřiště. V jeho rekonvalescenci hraje velkou roli voda. Právě v ní totiž tráví velké množství času při své rekonvalescenci a přírodní živel mu tak pomáhá s cestou zpět k fotbalu.
Filipe, jak probíhá tvoje rekonvalescence?
Posouvá se to a doufám, že se brzy zapojím do tréninku. Chvíli to vypadá lépe, pak se to trochu zhorší. Je to jako na houpačce, ale celkově jdeme správným směrem.
Tušíš, kdy by ses mohl připojit k týmu?
Nechci dělat žádné prognózy. Dělám všechno, aby to bylo co nejdřív.
Je podle tebe reálné, že by ses zapojil ještě v této sezoně, nebo až v té následující?
Pevně věřím, že se vrátím ještě v této sezoně, ale uvidíme. Po zranění jsem byl asi měsíc v nemocnici a nemohl rehabilitovat tak, jak bych chtěl. Koleno se nehýbalo, udělaly se mi srůsty, které nyní praskají. Je to složité v tom, že tě koleno tahá, jednou to bolí na jedné straně, podruhé na druhé. Někdy to bolí víc, někdy míň. Musí se tomu pak přizpůsobit míra zátěže. Chci poděkovat fyzioterapeutům a kondičním trenérům, že se mnou pracují a celé to se mnou snáší.
Jak snášíš to, že hned na začátku svého působení ve Spartě musíš řešit návrat po zranění?
Není to příjemné v tom, že nejsem tolik v kontaktu s týmem. Jsem s nimi v kabině, ale oni jdou na hřiště a já jdu do posilovny. Když jdou do posilovny, já jdu do bazénu. Nejvíc v kontaktu jsem vždy se zraněnými hráči. Strašně se těším, až budu na hřišti a s týmem si zahraju.
S kým z týmu si zatím rozumíš nejvíc?
S nikým nemám problém, ale samozřejmě nejvíc s hráči v mém věku jako Sáčis a Pulky. Bavím se ale se všema, jsou v pohodě.
Když jsi přicházel, Sparta měla za sebou nevydařený podzim. Na jaře všechny zápasy vyhrála. Je příjemnější vracet se do týmu, kterému se daří?
Přišel jsem do týmu, který funguje, a nemůžu si na nic stěžovat. Je to pro mě milé překvapení po tom, co jsem četl, že se tady prý dělo. Nic takového se tady neděje a mám z toho jen pozitivní pocity. Nemůžu říct na nic křivé slovo. Kabina je v pohodě, samozřejmě tomu pomohly vyhrané zápasy a to, že tým šlape.
Jak trávíš volný čas mimo rehabilitace?
Rádi chodíme do kina nebo do divadla. Byli jsme například v ABC na skvělém představení Holky z kalendáře. Rádi bychom šli do Dejvického divadla a do Činoheráku.
1 / 7

Další novinky