Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Vítězná dohrávka s Plzní

Skórovaly Šubrtová a Chlastáková

Sdílet

Sparťanky v dohrávce 8. kola 1. ligy žen vyhrály nad Plzní 2:0. V prvním poločase skórovala Anna Šubrtová, ve druhé půli se střelecky prosadila Jitka Chlastáková.
Útočnice Anna Šubrtová se po jednozápasové odmlce vrátila do základní sestavy a poměrně brzy, již v deváté minutě, poslala svůj tým do vedení - 0:1. To byl však na dlouho jediný gól, i když šancí byla spousta: Plzeň však držela dobře chytající Michaela Radová a brejky Viktoriánek byly několikrát nebezpečné, ale gól z nich nepadl.
Ve druhém poločase se tlak fotbalistek Sparty stupňoval, k vidění byla i spousta standardních situací. Druhý gól nakonec obstarala v 84. minutě střídající Jitka Chlastáková - 0:2. Tím byly definitivně utnuty naděje domácích na bodový zisk. Hodně aktivní byla ve druhé půli Lucie Martínková, ale její hlavičkové pokusy buď zastavila tyč nebo Radová v bráně domácích.
Sparťankám nyní zbývá odehrát poslední zápas v základní části, v neděli na Strahově dojde na souboj s Lokomotivou Brno.
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: "Pro nás bylo nejdůležitější proti Plzni získat tři body. Byli jsme nucení udělat pár změn v sestavě, ale jsem rád, že děvčata byla během celého zápasu koncentrovaná a trpělivá. A i proti dobře bránícím domácím jsme si vypracovali vícero dobrých šancí ke skórování. Škoda, že se nám nedařilo více ve finální fázi. Děkuji mým hráčkám za výkony a nyní se už musíme připravit co nejlépe na nedělní zápas."
1 / 72
1. liga žen, 8. kolo - dohrávka
FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 9. Šubrtová, 84. Chlastáková
Plzeň: Radová - Z. Lukáčová, J. Lukáčová, Tauberová, Pavlíčková - Mikešová (57. Němcová, 86. Štichová), Kolorosová, Nesvedová (76. Vargová), Pacandová, Ivaničová - Polcarová
Sparta: Vaníčková - Vyštejnová, Dědinová (80. Cvrčková), Pochmanová, Dlasková - Bužková, Sonntagová, Ondrušová - Ringelová (75. Chlastáková), L. Martínková, Šubrtová (60. Křivská)

Další novinky