Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Vítězné ženské derby

Sparťanky se vrací na první místo

Sdílet

Sparťanky v poslední kole základní části 1. ligy žen porazily Slavii 1:0 gólem Lauren Chang a vrací se na první místo v tabulce právě před svého městského rivala. Utkání sledovala rekordní ligová návštěva 5 734 diváků.
První poločas se hrálo opatrně bez větších šancí. Domácí hráčky mohla poslat do vedení v 15. minutě Chang, ale její zakončení postrádalo potřebnou razanci. Slávistky ve 39. minutě sehrály signál po rohovém kopu, zakončovala Szewieczková, ale její pokus byl zblokován. 
Klíčový moment nastal hned na začátku druhé půle. Slávistická obrana zaspala, k míči se dostala na pravé straně Martínková a odcentrovala ho do vápna na Chang. Její první zakončení ještě Lukášová vyrazila, z dorážky už však americká útočnice byla úspěšná - 1:0! 
Postupem času se dostávaly více do hry i slávistky, z dálky to zkoušela Šlajsová, ale pálila mimo. Největší šanci pak měla v 82. minutě střídající Nekesa, ale její střela se jen otřela o břevno. Sparťanky tak utkání dotáhly do vítězného konce. 
1. liga žen, 14. kolo
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:0 (0:0) 
Branky: 48. Chang 
ŽK: 76. Sonntagová, 78. Stárová 
Diváci: 5 734
Sparta: Schneider - Vyštejnová, Bertholdová, Pochmanová, Dlasková - Cvrčková (76. Dědinová), Stárová, Sonntagová (90.+3. Paulenová) - Polcarová, Martínková (88. Kotrčová), Chang (76. Ducháčková) 
Slavia: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Veselá - Morávková (46. Divišová), Černá, Šurnovská (70. Růžičková), Stackpole (82. Kožárová), Khýrová (61. Nekesa) - Szewieczková 
Ohlasy trenéra Martina Masaryka najdete zde.
1 / 120

Další novinky