Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Vítězný šlágr kola

1. liga žen: Slovácko - Sparta 1:3

Sdílet

Po vítězství v derby se Slavií Praha cestovala naše děvčata na horkou půdu do Uherského Hradiště, kde se ve šlágru čtvrtého kola odehrál na Městském fotbalovém stadionu M. Valenty duel o první místo mezi Slováckem a Spartou. Sparťanky zvítězily 3:1 a udržely si tak vedení v tabulce.
Sparťanky od úvodního hvizdu měly utkání pod svou kontrolou a až na závěrečné minuty diktovaly tempo hry. První nebezpečnější situaci měla Sparta v 17. minutě - po dobře zahraném rohovém kopu Nepokojové využila příležitost Pochmanová a hlavou otevřela skóre - 0:1.
Do konce prvního poločasu se pak hrálo víceméně na straně domácích, ale vyloženou šanci si  hráčky ACS nevypracovaly. Z ojedinělé situace měla největší šanci domácích v prvním dějství Dvořáková, která ve Slovácku hostuje právě z našeho klubu, ale neproměnila, takže do šaten se šlo za stavu 0:1.
Ihned po zahájení hry nejlepší střelkyně Sparty Lucie Martínková přetlačila po centrovaném míči Sonntagové ve vzdušném souboji domácí brankářku Růžičkovou - 0:2.
Další šance domácí brankářka zlikvidovala a skóre se měnilo až pokutovém kopu, který po ruce domácí hráčky s jistotou proměnila Martínková - 0:3. Moravanky dokázaly v závěru jen korigovat, po brance Krejčířové podlehlo Slovácko Spartě 1:3.

1. liga žen
1.FC Slovácko - AC Sparta Praha

Branky:
88. Krejčířová – 47 a 57. (pen.) Martínková L., 17. Pochmanová
ŽK: 60. Jelínková  - 32. Sonntagová
Sparta: Sloupová – Vyštejnová (82. Dědinová), Bertholdová, Odehnalová, Dlasková - Bužková (46. Ondrušová), Sonntagová, Pochmanová (89. Kotrčová) – Nepokojová (46. Šubrtová), Martínková L. , Ringelová (82. Koubová)
Foto: 1. FC Slovácko

Další novinky