Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeJuniorka

Vítězství nad Plzní

Juniorka porazila Viktorii Plzeň 2:0

Sdílet

V posledním zápase podzimu přivítala juniorka na Strahově Plzeň. Sparťané se ujali vedení již ve čtvrté minutě brankou Traorého. Ve druhém poločase se prosadil ještě Dudl a Sparta porazila Viktorii Plzeň 2:0.
Juniorka začala utkání nejlépe, jak mohla – gólem. Již ve 4. minutě si míč v šestnáctce našel Traoré a i s odrazem od tyče překonal brankáře Sváčka – 1:0.
V dalších minutách si obě mužstva vytvořila několik příležitostí, ale žádná z nich neskončila skórováním. Proti byli buď Kotek se Sváčkem, nebo se hráčům nepodařilo trefit brankovou konstrukci. V 18. minutě hlavičkoval po centru z levé strany Novotný, ale zakončení nedodal dostatečnou razanci a míč v klidu lapil Sváček.
Sparťanská aktivita z úvodu zápasu pomalu uvadala a mnohem častěji drželi míč hosté. První poločas nenabídl mnoho vyložených šancí. V 31. minutě se na pravé straně uvolnil Hájek a poslal svižnou přihrávku do vápna. Nikdo ze sparťanů na ni však nedosáhl. Pět minut před přestávkou se Plzni podařilo rozvlnit síť za zády Kotka, ale po faulu před velkým vápnem Sparty nenechal sudí Severýn výhodu a zapískal. Zakončení plzeňských přišlo až po hvizdu sudího. Ze standardní situace nevytěžila Plzeň nic.
Druhý poločas začala aktivněji Plzeň. V 50. minutě zahrozila z rychlého protiútoku, který v šestnáctce na poslední chvíli zastavil Maksić a pomohl svému týmu držet čisté konto. Na druhé straně se v 65. minutě opřel, po přiťuknutí Albiacha, do míče Cabadaj. Dalekonosná střela mířila mezi tři tyče, ale brankář Sváček ji konečky prstů vytěsnil na tyč.
O dvě minuty později se už svěřenci trenéra Michala Horňáka mohli radovat. Albiach našel na levém křídle osamoceného Dudla, který si nevedl míč do pokutového území a tvrdým projektilem zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:0.
V 81. minutě se po pravé straně probil Novotný a úhlu jen těsně minul branku soupeře. Konec zápasu si hráči v rudých dresech pohlídali a zvítězili nad Plzní 2:0.
Juniorka přezimuje na prvním místě tabulky s náskokem sedmi bodů na Mladou Boleslav. U21 prohrála na podzim jediné utkání, a to v září v Plzni. Od té doby si tým připsal 9 vítězství a jednu remízu.
1 / 45
AC Sparta Praha U21 – FC Viktoria Plzeň U21 2:0 (1:0)
Branky: 4. Traoré, 67. Dudl. ŽK: Burda, Novotný, Chervak – Pek, Kraml. Rozhodčí: Severýn – Fišer, Pfeifer. Počet diváků: 40 diváků.
Sparta: Kotek – Chervak, Maksić (79. Penc), Burda, Dudl (87. Prokopec), Palečko, Traoré (83. Sláma), Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný (87. Ambler).
Plzeň: Sváček – Brož, Kepl (35. Pihrt), Bucha, Arzeberger, Provod (79. Patrovský), Petr (46. Bartůněk), Řezáč, Svoboda, Pavlík (72. Kraml), Pek O. (71. Pek J.).

Další novinky