Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeJuniorka

Výhra nad Bohemians

Juniorka porazila Bohemians Praha 1905 2:0

Sdílet

Juniorka v rámci šestého kola Juniorské ligy porazila na domácí půdě Bohemians Praha 1905 2:0. Již ve třetí minutě se prosadil Zuberu a ve druhém poločase přidal branku z penalty kapitán Burda.
První šanci zápasu měli zelenobílí. Nebezpečný centr z pravé strany však sparťanská obrana odvrátila a navíc založila rychlý protiútok. Palečko vyvezl míč až za půlicí čáru a posunul míč do běhu Zuberovi. Ghanský útočník si nejprve poradil s obráncem, následně obešel brankáře a zavěsil – 1:0.
Ve 20. minutě se Zuberu dostal k nebezpečné střele z úhlu. Brankář Fiala míč vyrazil pouze před sebe do prostoru penalty, odkud dorážel Traoré. Střelu však zablokoval jeden z obránců Bohemians.
Sparťané byli lepším týmem, ale nedařilo se proměňovat příležitosti. Bohemians se před branku Štorce dostávali jen složitě, protože útočné snažení zastavovala dobře pracující obrana v čele se stoperskou dvojicí Burda – Penc.
V samém závěru poločasu došlo k závaru ve vápně hostů. Na roh Flaka si naskočil na přední tyč Burda, jenž neprocedil hlavičku přes obránce. Obrana hostí nedokázala míč odklidit do zámezí a Sparta se dostala ke dvěma nebezpečným střelám. Ani jedna si však nenašla cestu za záda Fialy.
O přestávce neudělal trenérský štáb žádnou změnu. V první šanci se ocitl záložník Flak. Protáhl se po levé straně a vyslal tvrdou střelu, která jen o kousek minula zadní tyč. V 57. minutě došlo k tvrdému vzdušnému souboji ve vápně Sparty, po kterém zůstal na zemi Dudl. Gesto lékařů bylo po ošetření jasné – střídáme.
Ještě před střídáním ale Sparta Sparta vedení. Po zákroku jednoho z obránců ve vápně nařídil sudí Nenadál pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Burda a nekompromisně propálil Fialu – 2:0.
Zraněného Dudla nahradil Novotný. Během druhého poločasu se přiostřilo a rozhodčí musel hráčům často domlouvat. Rozdal celkem pět žlutých karet. V dobrých příležitostech se ocitl Traoré, ale prosadit se nedokázal. V posledních vteřinách utkání utekl obraně Bohemians Novotný. Osamocen se řítil na Fialu, kterého však nepřekonal.
Sparta nakonec zvítězila 2:0 a posunula se na druhé místo tabulky. V příštím kole čeká svěřence Michala Horňáka Viktoria Plzeň. Utkání 7. kola je na programu v neděli 2. září od 15:00 na hřišti v Luční ulici v Plzni.
1 / 30
AC Sparta Praha U21 – Bohemians Praha 1905 U21 2:0 (1:0)
Branky: 4. Zuberu, 59. Burda (pen.). ŽK: Burda – Václavík, Hlinák, Vetešník, Vrána. Rozhodčí: Nenadál – Arnošt, Vodrážka. Počet diváků: 150 diváků.
Sparta: Štorc – Tasić, Penc, Burda, Dudl (61. Novotný), Palečko, Flak, Traoré (70. Čajkovský), Zuberu (81. Sláma), Mohamed (70. Hájek), Chervak (79. Cabadaj).
Bohemians: Fiala – Farkaš, Václavík, Hlinák (83. Malý), Buneš (70. Zoubek), Begić, Vala D., Vala P., Vetešník (62. Tuan Anh), Vrána, Růžička (77. Kaličiak).

Další novinky