Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Výhru nad Libercem zajistila Dlasková

1. liga žen: Liberec - Sparta 0:1

Sdílet

Po domácí výhře nad Slováckoem 2:1 odehrály naše hráčky další utkání 1. ligy v Chrastavě proti Slovanu Liberec. O výhře Sparty rozhodla ve druhém poločase obránkyně Anna Dlasková.
Již ve 2. minutě se po úniku Kláry Cvrčkové ocitla v šanci střelkyně ACS Lucie Martínková, ale domácí svatyni minula. Nic však nenasvědčovalo tomu, že by sparťanky coby favoritky utkání mohly mít s výsledkem problémy.
Další minuty se odehrávaly na polovině domácích, ale žádnou vyloženou šanci si hráčky Sparty nevytvořily. Ve 14. minutě po rohovém kopu se ocitla v šanci Cvrčková, ale rovněž minula libereckou branku.  Ve 24. minutě si se střelou Pochmanové poradila bývalá brankářka Sparty Pižlová, která rovněž ve 30. minutě zlikvidovala dorážku Cvrčkové, když se hlavička Bertholdové odrazila od tyče přímo před mladou útočnici.
Ve 34. minutě se ocitla v další šanci Martínková, ale minula pravou tyč branky domácích. Ve druhém poločase měla další příležitost ke skórování v 58. minutě opět Martínková, ale Pižlová hlavičku chytla. Radost našich hráček přinesla až 73. minuta, když centr Dlaskové z levé strany k údivu všech přítomných skončil v síti domácích - 0:1.
V 83. minutě měli šanci domácí, ale střela skončila mimo tyče Vaníčkové. Zápas tak skončil těsnou výhrou Sparty.
Nejbližší utkání čeká na sparťanky už ve středu 10. listopadu, kdy zajíždí do Kunovic k utkání s 1. FC Slovácko.
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: "Byl to těžký zápas, který si mezi sebou rozebereme. Důležité jsou body - a ty jsme získali. Věřím děvčatům a stojím za týmem v každé situaci. Jsem přesvědčený o tom, že hráčky budou v dalších zápasech dělat na hřišti správná rozhodnutí."
1. liga žen
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 73. Dlasková

Sparta: Vaníčková - Chlastáková, Bertholdová, Dědinová, Dlasková – Pochmanová (90. Koubová), Ondrušová (46. Křivská), Bužková - Šubrtová (65.Ringelová), L. Martínková, Cvrčková

Další novinky