Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-17

Výsledky přípravných zápasů mládeže

Souhrnný přehled všech kategorií

Sdílet

Během uplynulých dnů absolvovaly mládežnické kategorie několik přípravných zápasů a turnajů. V akci se představily týmy od U11 po U17. Přečtěte si, jak se dařilo jednotlivým celkům.
U17
VfL Wolfsburg – AC Sparta Praha 3:1 (2:1)
Góly: 7. Neininger, 43. Grobauer, 74. vlastní – 1. Kotrba.
Sparta: Souček – Krpálek (45. Kyzlink), Svoboda (73. Winter), Poturnay, Piralić – Šetka, Moudrý (78. Demmer), Reitmeier (45. Sedláček), Demmer (73. Reitmeier), Winter (45. Kaczmarek) – Kotrba (59. Vaškát).
U16
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 6:2 (3:1)
Góly ACS: 3., 9. Kaczmarek, 20. Kareš (pen.), 50. Duška, 69. Havelka, 90. Vaňkát.
Sparta: Šmidmajer (46. Stehlík) – Vodolán (46. Horálek), Havrlík, Krpálek (60. Hrodek), Hrodek (46. Havelka) – Pančev (46. Duška), Holubec (46. Valeš), Hrubý (46. Vodolán), Kareš (46. Vaňkát) – Váňa (70. Holubec), Kaczmarek (70. Hrubý).
U15
Sparťani měli na programu dvoudenní turnaj Pape Cup v německém Magdeburku, kterého se zúčastnilo mnoho týmů zvučných jmen. 20 mužstev bylo rozděleno do čtyř pětičlenných skupin.
Ve skupině D jsme se setkali s Tottenhamem, Werderem, Herthou a domácím výběrem.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Tottenham Hotspur 2:3
Góly ACS: Kořínek, Kotíšek V.
AC Sparta Praha – FC Magdeburg 2:4
Góly ACS: Fejfar, Pech.
AC Sparta Praha – Werder Bremen 2:3
Góly ACS: Kořínek, Fejfar.
AC Sparta Praha – Hertha BSC 2:6
Góly ACS: Pech, Sochůrek.
Na základě výsledků v první fázi jsme se v druhé části turnaje představili ve stříbrné skupině, kde jsme odehráli tři klání.
Stříbrná skupina:
AC Sparta Praha – Hamburger SV 1:4
Gól ACS: Kořínek.
AC Sparta Praha – VfL Bochum 1:5
Gól ACS: Jeřábek.
AC Sparta Praha – Cambridge United 1:0
Gól ACS: Kotíšek V.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí Pape Cup: „Do turnaje jsme vstoupili skvěle, když jsme rychle vedli 2:0 nad Spurs a měli zápas ve svých rukách. Bohužel jsme tempo neudrželi a v závěru přišli o všechny body. V dalším průběhu turnaje jsme se nedokázali ze zklamání vzpamatovat a v každém zápase tahali více či méně za kratší konec. Celkový výsledek je pro nás zklamáním, nicméně jsme posíleni o zkušenosti z tohoto velmi prestižního a kvalitního turnaje. Takovéto souboje nám ukazují naše slabiny a nedostatky, ale také posilují naše úsilí do příštích bojů.“
U14 + U15
AC Sparta Praha U14+U15 – FK Motorlet Praha U15 0:2 (0:0)
Sparta: Mašát (50. Schutz) – Šebrle, Matějka, Federle, Pospíšil Jiří – Jupa-Williams, Pospíšil Daniel, Krejčí, Shyshkevych – Holinka, Kos.
Hokejově střídali: Bolorbold, Hroník, Spizzirri, Topič, Dýcka.
U13
AC Sparta Praha FK Motorlet Praha 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Góly ACS: Kropík, Tichý, Faltus, Klíma, Makovský, Biriukov.
Sparta: Dyntar, Hruška, Hybler, Kropík, Šimeček, Tichý, Klíma, Faltus, Schejbal, Vitarigov, Biriukov, Zavadil, Kronberger, Hrdlička, Makovský, Mazyarchuk, Holinka.
AC Sparta Praha   FK Mladá Boleslav 10:0 (4:0)
Góly ACS: Hašler (2), Mazyarchuk (2), Tichý, Klíma, Schejbal, Šimeček, Babiar, Holinka.
Sparta: Dyntar, Hruška, Hybler, Hrdlička, Kropík, Šimeček, Babiar, Rus, Faltus, Klíma, Tichý, Schejbal, Holinka, Hašler, Mazyarchuk.
Trenér Michal Vychodil hodnotí duely: „Musím říct, že naše hra mi v těchto zápasech dělala převážně radost a příjemně se na nás koukalo. S Motorletem jsme postupem času získávali výraznější převahu, ze které jsme však vytěžili jen minimum gólové radosti. Soupeř z Boleslavi nebyl tak produktivní jako my, a byly chvíle, kdy nám i zatopil. Na druhou stranu jsme ukázali dost fotbalového umění a určitě jsme měli více pasáží, kdy jsme měli herně navrch.“
U12
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 10:2 (7:0)
Góly ACS: Macháček (3), Štěpnička (2), Kubín (7), Ševínský, Tůma, Baroch.
Sparta: Procházka, Michal, Macháček, Skuhravý, Tůma, Baroch, Kubín, Matějka, Ševínský, Štěpnička, Kapusňak, Macků, Sojka, Rumanský, Bayer.
U11
AC Sparta Praha U11 – FK Viktoria Žižkov U12 15:7 (8:1; 3:4; 4:2)
Sparta: Šuťák, Škrleta, Foglar, Macháč, Domdjoni, Slabý, Brett, Tomeček, Malý, Turoň, Severa, Pavelec, Žák.
Jedenáctka absolvovala kromě přípravného utkání se Žižkovem také turnaj v Písku. Na něm se představilo pět týmů, které odehrály zápasy mezi sebou formou každý s každým se šesti hráči v poli (plus brankář) na 1x30 minut.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 6:0
AC Sparta Praha – FC Silon Táborsko 10:1
AC Sparta Praha – FC Tempo Praha 8:1
AC Sparta Praha – FC Písek 5:2
Sparta: Brett, Brosch, Salač, Severa, Slabý, Škrleta, Topič, Winterling, Žák, Ledvina.
Vystoupení sparťanů na turnaji hodnotí trenér Adam Gaisler: „Když bychom hodnotili zápasy celkově, tak všechna utkání měla velmi podobný průběh. S čím můžeme být určitě spokojeni, byla velká aktivita v začátcích zápasů. Naše vstupy po úvodním hvizdu byly skvělé a po pár minutách jsme vstřelili několik branek, a to buď po pěkné kombinaci, nebo po dobrém důrazu a zisku míče při rozehrávce soupeře. S přibývajícím časem se ale tempo hry snižovalo a náročnost pracovitosti utkání byla nižší.
Pochválit určitě můžeme větší snahu o držení míče a přetáčení těžiště hry. Ačkoliv to ještě nebylo na takové úrovni, kterou si představujeme, tak posun oproti předešlým zápasům tam určitě byl. Celkově jsme v utkáních viděli pěkné kombinační momenty, doplněné o ty individuální.“

Další novinky