Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Vzadu si rozumíme

Dávid Hancko po Budějovicích

Sdílet

Dávid Hancko nastoupil proti Českým Budějovicím ve stoperské trojici s Martinem Vitíkem a Dominikem Plechatým a stejně jako proti Chrudimi udrželi čisté konto, jediná branka zápasu padla, až když už Sparta hrála v obměněné sestavě. Po vystřídání jsme s Dávidem Hanckem pořídili rozhovor.

HANCKO | Vzadu si rozumíme

Jak hodnotíš přípravu?
Je to hodně specifické, ale už jsem takovou sezonu zažil v Itálii, kde jsme měli pauzu po Vánocích jen pár dní. Takže jsem věděl, jaké to bude. Je to trochu nepříjemné, protože ty terény možná nebudou ideální, ale na druhou stranu zápasy o body nás nejvíc baví. Takže se těšíme, věřím, že jsme připraveni a nedělní duel zvládneme.
Jak se cítíš zdravotně?
Není to stoprocentní, ale pokrok oproti tomu, jak jsem se cítil v létě nebo v průběhu podzimu, tak jsem na tom mnohem lépe. Zvládám plnou zátěž v tréninku i v zápase. Občas cítím, že koleno reaguje, musím být opatrný a každý den na tom pracovat v posilovně. Je to na dobré cestě a na jaře týmu pomůžu.
Jak se cítíš ve trojici s Plechatým a Vitíkem?
Trénujeme spolu, už jsme něco odehráli a nedostali gól, takže super. Snažíme se podporovat, být aktivní a funguje nám to. Liga nás prověří, ale jsme na to připravení a těšíme a na start ligy.

Další novinky