Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

WU18: Pět výher na úvod jara

Novinky z týmu dorostenek

Sdílet

Jarní sezóna začala koncem měsíce února sparťanským juniorkám, které přezimovaly na čtvrtém místě v tabulce a chtěly si tak napravit reputaci a vylepšit si konečné pořadí. V týmu nastalo několik změn. Tou nejdůležitější je změna na brankářských postech, kdy Kožuriková povýšila natrvalo do A-týmu a Vokurková ukončila hráčskou kariéru. Mezi tři tyče se tak nově postavila Monika Horešovská (příchod z ABC Braník).
Soutěžní premiéru si odbyla v zápase s Hradcem Králové, kdy udržela nulu při výhře 4:0. V zápase se střelecky prosadily Bárková s Truxovou, které obě dvěma góly přispěly k tříbodovému zisku. Premiérový soutěžní zápas to byl také pro Natálií Boháčovou, která přišla v zimě ze Sokolu Hostouň).
1. liga dorostenek, 13. kolo, 25.2.2023 
AC Sparta Praha - FC Hradec Králové 4:0 (1:0) 
Branky: Bárková 2, Truxová 2 
O týden později dorazila Sparta rozstřílet Teplice, které na umělé trávě u hlavního stadionu čekal šestnáctibrankový příděl. První gól po přestupu z Dukly zde zapsala například Lucie Douderová, která následný týden přinesla do kabiny něco dobrého na zub a protože v zápase padly i nějaké hattricky, realizační tým i ostatní holky neměl o jídlo nouzi.  
1. liga dorostenek, 14. kolo, 4.3.2023 
FK Teplice – AC Sparta Praha 0:16 (0:7) 
Branky: Bárková 3, Jakubů 3, Stibůrková 2, Šťastná 2, Truxová, Matušková, Truksová, Svobodová, Nováková, Douderová 
Sparťanky zůstaly střelecky při chuti i v následném utkání v Pardubicích, kdy smetly domácí tým nepopulární sedmičkou. Pro juniorky to bylo potvrzení vzestupné tendence jejich výkonnosti, vždyť v podzimní části soutěže Sparta vyhrála 1:0 gólem Bereniky Hoffmann v závěrečné desetiminutovce. 
 Takovou radost při vstřelení gólu nemívají ani žokejové při výhře ve Velké Pardubické. Nyní sparťanky neponechaly nic náhodě a protože už nikdo nechtěl péct dorty do kabiny, počet střelkyň odpovídal počtu gólů.
1. liga dorostenek, 15. kolo, 18.3.2023
FK Pardubice – AC Sparta Praha 0:7 (0:4)
Branky: Šťastná 2, Nováková, Matušková, Bárková, Truksová, vlastní 
V minulém týdnu sice většina upoutávek lákala na derby áček pražských “S”, nicméně osud tomu chtěl, aby se střely i juniorské týmy. Los je svedl dohromady v semifinále poháru. Bitva o postup do finále (které se bude hrát se Slováckem) se odehrála jako vložený zápas ve středu 22. března v Edenu. Utkání přihlížel i šéf úseku ženského fotbalu FAČR Erich Brabec.  
V předchozích derby Sparta neztrácela herně, ale bodově, Slavia v poslední době vítězí častěji a v prvním vzájemném utkání v ligové soutěži toto tvrzení potvrdila. Do Poháru však šly sparťanky se zdravým sebevědomým díky posledním zápasům a bylo to od začátku.  
Hned v první minutě šla Sparta do vedení, když míč do sítě dotlačila Šárlota Truxová z de facto první šance zápasu. Sparta pokračovala a stupňovala svůj tlak, aby byla o pár minut později odměněna dalším gólem, to když se prosadila Natálie Šťastná – 2:0! 
Sparťanky i nadále nedaly vydechnout slávistické obraně, kterou velmi dobře jistila Bryscejnová. Jenže pak přišel zkrat v 11. minutě a vyloučení slávistky Freislerové za zmaření zjevné brankové příležitosti a domácí šly do deseti hráček. Sparta se hnala za dalším gólem dál, nicméně postupně lehce polevila a když už to vypadalo, že do šaten půjde s dvoubrankovým vedením v kapse, vzala kousek za půlkou míč slávistka Svobodová, všimla si vyběhnuté brankářky a lehce a přesně ji přelobovala – 2:1. 
Druhý poločas byl spíše bojovný než hezký. Sparta ne a ne gólově odskočit, slávistky se srdnatě praly a snažily se alespoň vyrovnat. To se jim však už nepodařilo, naopak uklidňující gól v nastavení druhého poločasu přidala Adéla Trachtová a uzavřela tak účet zápasu na 3:1. 
Pohár dorostenek WU18, semifinále, 22.3.2023 
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:3 (1:2) 
Branky: 46. Svobodová - 1. Truxová, 7. Šťastná, 90.+3. Trachtová 
ČK: 11. Freislerová (Slavia) 
1 / 40
Po posvícení bývá hnačka. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Převážně herně nepovedený zápas si sparťanky odbyly proti Dukle Praha, kde i přes výhru 2:0 nepřišlo od trenérů mnoho pochval. Zápas se vydařil Káje „Ferdovi Mravencovi“ Krůtové, která vstřelila dvě branky, ale jinak byla u některých znát únava ze středečního náročného utkání a nedoraz a nekvalita v některých fázích utkání.  
1. liga dorostenek, 16. kolo, 25.3.2022 
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 2:0 (1:0) 
Branky: Krůtová 2 
K dalšímu zápasu jede Sparta k těžkému utkání na Slovácko. Hrát se bude 1. 4. od 14:00 v Dolním Němčí. 

Další novinky