Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-9

WU9: Čtyři listopadové turnaje

Mladé sparťanky se představily na turnajích v hale i venku

Sdílet

V uplynulých víkendech se děvčata mladší přípravky zúčastnila hned několika turnajů, a to jak halových, tak i těch venkovních. Začněme souhrnem nejmenších sparťanek, ročníků narození 2015 a 2016, které absolvovaly dva turnaje hraných ve formátu 3+0.
Nejprve se představily na venkovním turnaji Neberte nám naši hru, který se konal na hřišti Tempa v sobotu 12. listopadu. Zde naše hráčky vytvořily dokonce 3 týmy, které vstřelily dohromady 73 gólů. Sparťanky se nepraly pouze s bojovnými soupeři, ale také s nepříjemným počasím, za kterého se turnaj ve večerních hodinách uskutečnil. Všechny ale zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony, každá z hráček si z turnaje odnáší nové zkušenosti do dalších zápasů.

Sestava - rudý tým: Carvová, Čabala, Mertin, Skalníková
Sestava - bílý tým: Charvátová, Los, Pospíchalová
Sestava - žlutý tým: Bilanych, Jaklová, Jetmarová, Tymráková

1 / 14
Dále se naše dva týmy nejmladších hráček rvaly o góly na halovém turnaji v Rokycanech, který se konal v neděli 20. listopadu. Turnaj byl specifický přítomností mantinelů, díky kterým byly ve hře minimálně prodlevy a děvčata tak hrála prakticky neustále. Měla tak možnost poměřit síly s dlouhým výčtem týmů, mezi kterými byl i dívčí výběr domácích Rokycan. Všechny hráčky si z turnaje odnáší opět spousty zkušeností a každá také medaili.

Sestava - rudý tým: Charvátová, Los, Skalníková, Turková
Sestava - bílý tým: Bilanych, Nováčková, Tymráková

Starší hráčky, ročníků narození převážně 2014, sehrály také dva turnaje a také se jednalo nejprve o venkovní turnaj, a poté i o turnaj halový. Ve sváteční den 17. listopadu vyrazil tým kombinovaný hráček r. 2013 a 2014 na turnaj do Odoleny Vody. Tým mladší přípravky tak byl posilněn o zkušenější hráčky starší přípravky, na kterých byla hra postavena. Sešlo se ale několik faktorů, které naší hře nepomohly a výsledek je tak pro nás zklamáním. Starší hráčky se chvíli hledaly v systému hry mladší přípravky, poté nám ale i přes takticky správné postavení chyběl důraz v osobních soubojích a kvůli zbytečným chybám jsme skončili ve skupině na 3. místě, což nás posunulo do bojů o 5.-8. místo. První zápas play-off jsme úspěšně zvládli a namotivované vítězstvím šly naše hráčky do posledního zápasu o celkové 5. místo. Začátek se nám nepovedl a soupeř vstřelil 2 rychlé branky. Vypadalo to, že je po zápase, ale naše hráčky ukázaly bojovnost a skóre utkání vyrovnaly na 2:2. Soupeř se v druhé polovině k ničemu nedostal, avšak my jsme nedokázaly proměňovat vypracované šance. Bohužel se nám jedna střela nepovedla a po odraženém míči šel hráč soupeře sám na naši brankářku a vstřelil v zápase poslední gól. Soupeř tak zvítězil 3:2 a my bereme konečné 6. místo. Sestava: Dvořáková, Holečková, Kociánová, Kovářová, Knappová, Krafnettrová, Pavlovičová, Tomanová
Hned o dva dny později, v sobotu 19. listopadu, se jiný výběr hráček ročníku 2014 zúčastnil halového turnaje ve Kbelích, který byl již klasicky součástí série zimních turnajů O Kbelský koláč. Sparťanky čekaly náročné zápasy proti klukům z Kbel, Vinoře a Čakovic, ale svým přístupem do celého turnaje od začátku až po konec udělaly z každého zápasu jednoznačnou záležitost. Po třech výhrách tak mohla naše děvčata slavit vítězství v turnaji a za odměnu si vychutnat vybojovaný kbelský koláč. Sestava: Drtinová, Fauknerová, Knappová, Mertin, Nováková, Novotná, Rysková, Turková

Další novinky