Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-9

WU9: Mistrák v Klánovicích, přátelák na Aritmě

Reportáže z uplynulých zápasů mladší přípravky

Sdílet

V úterý 25. října odehrála nejmladší děvčata poslední zápas podzimní části pražské soutěže na hřišti týmu FK Klánovice. Přeložený zápas do všedního dne začínal pozdě odpoledne a dohrával se za tmy pod umělým osvětlením, což ale děvčatům nedělalo žádný problém.
Naše hráčky do utkání velmi dobře vstoupily, vstřelily tři rychlé branky a získaly potřebné sebevědomí do zbytku zápasu. Spoustu gólů děvčata vstřelila po výborném napadání při rozehrávce od branky soupeře, osvojila si správné postavení a základní povinnosti na jednotlivých pozicích.
Navíc se sparťankám dařilo velmi dobře rozehrávat od naší brány, všechny hráčky, které se během utkání na postu brankáře vystřídaly, hrály výborně ve vysokém postavení a rozdávaly míče do stran. Průběh zápasu naše hráčky kontrolovaly a i přes to, že dovolily soupeři vstřelit pár gólů, jednoznačně zvítězily.
Sestava: Fauknerová, Holečková, Knappová, Kociánová, Nováková, Novotná, Perbecká, Prejzková, Skalníková, Tomanová
Po podzimních prázdninách bez fotbalového programu se mladší přípravka představila v dalším zápase ve čtvrtek 3. listopadu na hřišti našeho partnerského klubu SK Aritma Praha. Toto přátelské utkání suplovalo trénink, takže se jej zúčastnily všechny hráčky. Hrálo se ovšem dvěma způsoby na třech hřištích - na jednom hrály starší hráčky systémem 4+1, na zbývajících dvou hřištích sehrály naše nejmladší hráčky utkání systémem 3+0.
Starší hráčky se svým soupeřem odehrály vyrovnané utkání, které mělo ovšem dva odlišné poločasy. V tom prvním se sparťanky úplně nedostaly do hry a výsledkově v zápase ztrácely, do druhé půle ale nastoupily s větší odvahou a bojovností a svoji ztrátu stáhly. Určitě se pro ně jedná o zkušenost, že musí hrát naplno už od první minuty.
Nejmenší bojovnice na dvou menších hřištích sehrála také vyrovnaná utkání plná gólů a gólových oslav. Můžeme pochválit většinu hráček za celkový přístup k třebaže jen přátelskému utkání, za snahu vstřelit co nejvíc gólů a za bojovnost od první do poslední minuty.
1 / 10

Další novinky