Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-12

Z Plzně se třemi body

U12 zvítězila, ale U11 ne

Sdílet

V úterý 8. listopadu měly kategorie U11 a U12 na programu poslední ligová kola v rámci podzimní části, které absolvovaly na hřišti týmu SK Petřín Plzeň.
U12
Dvanáctka odehrála těžký souboj se čtvrtým týmem tabulky. První branky jsme se dočkali ve 43. minutě, ke které jsme přidali ještě jeden přesný zásah o šestnáct minut později. Domácí se snažili s výsledkem něco dělat, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Sparťané tak z Plzně přivezli tři body po výhře 2:0.
SK Petřín Plzeň U13 – AC Sparta Praha 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly: 43. Macků, 59. Vitarigov.
Sparta: Michal – Matějka, Nezbeda, Babiar, Baroch, Hašler, Kapusňák, Bayer, Malý, Macků, Rumanský, Vitarigov, Ševínský, Macháček.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Obrovsky fyzicky náročné utkání jsme sehráli na půdě Petřínu. Narostlý soupeř nám zatápěl hlavně ze standartních situací a v poslední půlhodině, kdy hru zjednodušil. Naše hra vypadala na oko hezky, ale k větší spokojenosti jsme si měli vytvořit větší počet brankových příležitostí a hrát více přímočaře. Velkým pozitivem je čisté konto. Kluci si zaslouží pochvalu za to, jak tento náročný zápas celkově zvládli.“
U11
Sparta se ujala v Plzni vedení 1:0, ale těsně před první přestávkou jsme inkasovali dvě branky. V prostřední a závěrečné části hry využili domácí své fyzické predispozice a začali skóre navyšovat. My jsme se ve zbývajícím průběhu střelecky prosadili jen jednou a v posledním klání podzimu jsme tak zaznamenali prohru.
SK Petřín Plzeň U12 – AC Sparta Praha 11:2 (2:1, 4:1, 5:0)
Góly: Schwab (5), Velíšek (2), Štěrba, Čížek, Hlaváč, Hrubý – Domdjoni, Pavelec
Sparta: Starec – Macháč, Foglar, Brosch, Škrleta, Pavelec, Severa, Brett, Salač, Malý, Domdjoni, Endal, Turoň, Slabý.
Trenér Oldřich Šmerda hodnotí duel: „Narazili jsme na velmi kvalitního soupeře po všech stránkách. Přestože vstup do utkaní nám vyšel a v první třetině jsme hráli velmi dobře, tak díky laciným chybám jsme si nechali vedení vzít. V dalších dvou částech jsme nebyli schopni konstantě čelit především fyzické kvalitě soupeře, kterou však doplňoval dobrým a rychlým řešením po zisku míče. S hráči jsme si vysvětlili situace, ve kterých se musíme chovat jinak, abychom v takto těžkém zapase uspěli. Přestože výsledek je pro nás krutý, tak jsem kluky za výkon pochválil. Narazili jsme jednoduše na soupeře, který byl nad naše síly, což nám ale v dalším růstu může jen pomoci.”

Další novinky