Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Za vstup do jara tým zaslouží pochvalu

Bořek Dočkal po utkání v Liberci

Sdílet

Bořek Dočkal odehrál v rudém dresu první venkovní utkání a to na půdě Liberce, kde v minulosti také působil. V pozápasovém rozhovoru mluvil o tvrdém rázu zápasu i o povedeném sparťanském vstupu do jarní části sezony.

DOČKAL | Tým zaslouží pochvalu

Jak náročné utkání máme za sebou?
Strašně náročné, bylo to soubojové utkání, hodně agresivní. V první půli nám trvalo, než jsme se do toho dostali. To, jak dnes hra vypadalo, je přeci jen o něco víc vlastní Liberci, který se v tom cítil líp. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, celkem zaslouženě jsme šli do vedení. Pak nás samozřejmě při penaltě podržel Florin, jinak ale myslím, že byl druhý poločas celkem pod kontrolou.
Připravovali jste se na to, že zápas bude hodně o soubojích?
Určitě se to dalo tušit, kdo už tady v posledních letech hrál, věděl, do čeho jde a jaký ráz ten duel bude mít. Chtěli jsme víc držet balon a dostat soupeře na jeho polovinu, kde bychom si mohli vytvářet šance. Ale soupeř byl kvalitní a navíc ten terén nebyl dělaný na to, abychom hráli extra kombinační fotbal.
Vyhráli jsme z jediné šance, jediné střely na branku. Ukazuje to sílu týmu, když dokážeme vyhrávat i takové vyrovnané zápasy?
Doufám, že to tak je a že to budeme schopní potvrdit i v dalších těžkých zápasech, které přijdou dál. Některé zápasy se hrají na hodně šancí, některé naopak na to, abyste to uválčili na jedna nula, což byl tenhle případ. T       ýmu patří pochvala, že to zvládnul. Věděli jsme, že bude potřeba uskákat hodně míčů ve vápně a „odbouchat“ souboje. Šancí bychom rádi měli víc, ale nebylo tam takových momentů moc.
Soupeři v boji o třetí místo ztráceli, můžeme teď být víc v klidu?
Dá se to brát jako uklidnění, rádi bychom teď koukali nad sebe. Ta díra je tam ale samozřejmě pořád velká… Pro nás je teď zásadní pracovat na drobných věcech, které tam pořád je potřeba zlepšit. Čtyři vítězství ve čtyřech kolech je samozřejmě dobrý základ, atmosféra bude pozitivní. Teď je potřeba, aby všichni měli chuť dál zlepšovat a pilovat ty jednotlivé detaily. Vstup do jara se povedl a věřím, že jsme schopni výkony zlepšovat a potvrzovat je týden co týden.

Další novinky