Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Začátek je náročný, ale chceme se trenérovi ukázat

Rozhovor s Janem Mejdrem po prvním tréninku letní přípravy.

Sdílet

Sparťané zahájili letní přípravu fyzickými testy na FTVS a ve středu dopoledne se sešli k prvnímu společnému tréninku pod novým trenérem Brianem Priskem. A jednou z nových tváří, které se zapojili do přípravy, je obránce Jan Mejdr.
Honzo, máš za sebou první trénink, jaký byl?
Byl nad očekávání náročný. Jsme na startu přípravy a tento týden nás čekají fyzické testy na hřišti i v posilovně. Zatím nebudeme nacvičovat žádné věci směrem k zápasům, protože tu ještě nejsme kompletní, reprezentanti se k nám připojí později. Začátek přípravy je náročný, ale chceme se novému trenérovi ukázat.
Sparta přivedla zahraničního trenéra. Jak velká je to pro tebe změna?
Překvapilo mě, jak skvěle se s tím popasoval. Ráno jsme měli společné sezení, kde nám představil celý realizační tým a řekl nám, jak to tady chce vést. Trenér chce mít hráče fyzicky dobře připravené, aby to na hřišti bylo cítit. Překvapila mě jeho dobrá angličtina. I já, který moc dobře neumím, tak mu rozumím. Jsem překvapený, jak skvěle se uvedl a mám z toho dobrý pocit.
Máš v plánu pořádně pilovat angličtinu?
Myslím, že se to bude každým dnem zlepšovat. Důležité je rozumět pokynům, ale také umět nějakým způsobem odpovídat, což je zatím trochu horší. Věřím, že se postupem času rozmluvím a bude to fajn.
Na dnešním tréninku jste dostávali pokyny i z reproduktorů. Zažil jsi to už ve své kariéře?
Na Spartě už jsem fungoval od mládí a tento fyzický test s reproduktorem si dobře pamatuji. Už se mi vybavily jisté noční můry. Pamatuji si ho moc dobře (úsměv).
Jak skloubíš kariéru ve Spartě s tou druhou – youtuberskou? A budeš na to mít po takovýchto trénincích ještě energii?
Já bych to úplně nenazýval kariérou, je to takový můj mimofotbalový koníček. Už jsem ale několikrát říkal, že práci mám jen jednu a to je fotbal. Po trénincích v letní přípravě si upřímně nedokážu představit, že ještě teď někam půjdu a něco si natočím (úsměv).

Další novinky