Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Zápas byl na tři body. Bohužel jsme nedali třetí branku

Tisková konference se sportovním ředitelem Sparty Zdeňkem Ščasným

Sdílet

290. derby vítěze nemělo a rozdíl mezi Spartou a Slavií zůstává po 14. kole sedmibodový. Sportovní ředitel a trenér Sparty Zdeněk Ščasný lituje toho, že se Spartě nepodařilo vstřelit třetí branku.
Cítíte, že deby bylo na tři body?
Cítím. Samozřejmě. Po nervozním vstupu jsme dokázali otočit zápas a podle mého názoru jsme byli nebezpečnějším týmem. V průběhu druhé půle jsme měli vyřešit šance třetí brankou. Trestuhodné je, že jsme dostali dva goly ze standardních situací. Zápas jsme ztratili, když odešel Tetteh a my jsme přestali být nebezpeční.
Kde jste viděl chyby našich hráčů?
Neobsadili jsme hráče a to je trestuhodné. To se Spartě nesmí stát. U té druhé branky nic nenaznačovalo tomu, že bychom Slavii do něčeho pustili.
Jak vážné je Tettehovo zranění?
V tuhle chívli nedokážu odpověďet, jestli se mu obnovil problém, který měl ve Zlíně. Tetteh ale podal výborný výkon a jeho vystřídání nás hodilo zpátky.
Jste spokojený s tím, jak hráči plnili vaše pokyny?
Měli jsme plán a po taktické stránce vyšel stoprocentně. Slavia hrozila akorát ze standardních situací. My jsem v průběhu zápasu změnili postavení Stancia a Pulkraba a myslím, že to bylo dobré. Bohužel jsem neuhlídali standardky.
Během zápasu jste slávistickou zálohu přehrávali.
Tvrdím, že máme lepší mužstvo než Slavia, ale postavení v tabulce tomu neodpovídá. Bohužel nemáme v tuhle chvíli náhradu za určité hráče. Slavia hraje nátlakově a na riziko. My jsme bohužel nedali třetí branku.

TISKOVKA | Z. Ščasný po derby

Costa zůstal na lavičce. Jaký to mělo důvod?
Mně se zdálo, že Costa poté, kdy měl vyhozené rameno nechodí tolik do soubojů. Měl jsem v hlavě dvě varianty. Radaković odehrál slušný zápas, ale Souček byl evidentně jeho hráč.
Co jste říkal na výkon Kangy?
Kanga měl pár momentů, kdy takticky otevíral střed hřiště a pak se takticky vracel. Bohužel bude chybět, protože dostal osmou žlutou kartu.
Je disciplína a následná absence hráčů právě ten důvod, proč nezvládáme venkovní zápasy?
Pokud dostane kartu jako dneska, tak ta situace vyplývá ze hry. Oslabuje nás to, protože tolik variant do středu nemáme.
Proč jste upřednostnil Pulkraba místo Šurala?
To byl druhý otazník. Rozhodl jsem se pro Pulkraba proto, že jsem viděl, že Pepa Šural nemá úplně čistou hlavu. Jeho smlouva není uzavřena. Pulkrab hraje na hraně agresivity. Střídal, protože se vyždímal. Šural šel na hřiště proto, že jsme věřili, že míče nahoře udrží.

Další novinky