Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Ze Zlína vezeme výhru 2:0

První venkovní vítězství

Sdílet

Sparta se po reprezentační přestávce vrátila do ligových bojů vítězně. Ve Zlíně jsme zvítězili 2:0, když o výhře rozhodly branky Tetteha a Kangy z prvního poločasu.
Trenér Václav Jílek udělal do utkání proti Zlínu poměrně dost výrazné změny v obraně. V brance nastoupil Milan Heča, v obraně nově Lischka, Kaya a Frýdek.
Hned v páté minutě jsme šli z první šance do vedení! Po centru Frýdka jeden ze sparťanů zakončil, jeho pokus ještě do branky nedoletěl, Azatskyi nedokázal odkopnout a na malém vápně se k odraženému míči dostal Tetteh, který ho poslal ho do sítě!
I další šanci měla ve třinácté minutě Sparta. Kanga poslal míč z rohu do pokutového území, kde se do balonu přes hlavu opřel Tetteh. Jeho prudký pokus trefil bohužel jen Krejčího, od něhož se míč odrazil těsně mimo branku.
Pak zahrozili i domácí. Zlínu se podařilo postupným útokem vykombinovat sparťanskou obranu a nakonec po zpětné přihrávce pálil z vápna Poznar. Branku ale netrefil.
V sedmnácté minutě dostal přihrávku za obranu Tetteh, proti němu vyběhl brankář Dostál a sparťanského útočníka srazil. Rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se jako tradičně postavil Kanga a jako tradičně proměnil!
Pět minut před koncem poločasu se po centru zleva míč snesl do malého vápna, kde Dostál nechal zakončit Tetteha. Ten ale nedokázal nasměrovat balon na branku.
I druhý poločas začal převahou Sparty. První náznak šance měl Tetteh, který se vápnem protáhl až k brankové čáře, odkud dával zpětnou prudkou přihrávku. Domácí obrana míč odvrátila až těsně před Tettehem.
Následně se po chybě v domácí rozehrávce k míči před pokutovým územím dostal Kanga. Balon si pěkně přichystal na technickou střelu, trefil ale jen spojnici tyče s břevnem.
Sparta měla utkání po zbytek druhého poločasu pod kontrolou, velké šance ale nepřicházely. Až v 86. minutě se ke Kozákovi po akci Hložka odrazil míč od domácí obrany. Místo zakončení chtěl Kozák ještě přistrčit míč Plavšićovi před prázdnou branku, zlínští ale balon odvrátili.
Víc už se nestalo a Sparta si ze Zlína odváží první venkovní výhru v sezoně.
1 / 56
FC Fastav Zlín - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 6. Tetteh, 19. Kanga (pen.). ŽK: Giorgadze, Folprecht, Džafić. Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský. Diváci: 5 650.
Zlín: Dostál – Giorgadze (70. Bartošák), Buchta, Azatskyi – Vakho, Folprecht, Jiráček, Mašek, Fantiš (84. Železník) – Poznar, Wágner (74. Džafić).
Sparta: Heča – Sáček, Kaya, Lischka (72. Hancko), Frýdek – Hložek, Krejčí (78. Trávník), Mandjeck, Kanga, Plavšić – Tetteh (63. Kozák).

Další novinky