Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Zimní příprava zakončena výhrou

Sparťanky doma porazily prvoligový Liberec

Sdílet

Fotbalistky Sparty zvítězily v posledním zápase zimní přípravy. V pátek 23. února doma na strahovské umělé trávě přehrály Slovan Liberec 3:2.
Kvůli probíhajícím reprezentačním srazům Spartě chyběla celá řada tradičních opor, šanci v základní sestavě tak dostala dorostenka Trachtová a hráčky B-týmu Marcinková a Hoffman. Ve druhém poločase si zahrály ještě další tři členky rezervy: Lindáková, Stanislavová a Matušková.  
Spartu poslala do vedení ve 21. minutě Adéla Trachtová, když využila závar v pokutovém území Liberce po nastřelené tyčce. Šestnáctiletá útočnice je tak během zimní přípravy ve formě, za A-tým se dokázala prosadit už v lednu v Norimberku.  
Slovan se v utkání prezentoval sympatickým výkonem; od vlastní branky rozehrával kombinačně, vysoko presoval a k tomu si i hráčky ze severu Čech dokázaly vypracovávat řadu šancí. Ve 30. minutě bylo srovnáno a za nerozhodného stavu se šlo v poločase do kabin. 
Hned v úvodu druhé půle se z postu obránce vydala dopředu Marcinková, po dobré narážečce zkusila střelu z dálky a trefila se parádně – 2:1. Na další gól si diváci počkali do 82. minuty, kdy podruhé v zápase skórovala Trachtová, když potrestala špatnou libereckou rozehrávku – 3:1. Čtyři minuty před koncem se poté ještě Liberci podařilo zkorigovat stav – 3:2. 
Zimní přípravu tak sparťanské fotbalistky zakončily vítězstvím. Již příští týden je na programu první soutěžní utkání jarní části. Čtvrtfinále Poháru žen FAČR proti Viktorii Plzeň se odehraje 2. března od 15:00 v areálu v plzeňské Luční ulici.  
Přípravný zápas, 23. 2. 2024 
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 3:2 (1:1) 
Branky ACS: 21., 82. Trachtová, 49. Marcinková 
Sparta: Krzyzaniak - Dlasková, Bužková, Polcarová, Beckman, Paulenová, Marcinková, Ringelová (69. Stanislavová), Kožárová (69. Matušková), Hoffman (46. Lindáková), Trachtová 

Další novinky