Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Reportáže

WU13: Turnaje v Polsku a Třebíči

Mladší žákyně se loučí se sezonou účastí na turnajích

Sdílet

Mladší žákyně se poslední červnové víkendy loučí se sezonou účastí na třech turnajích. Z prvních dvou přinášíme následující reportáže. 
Ve dnech 14.-16. června odehrály v Polsku Trzuskawica Cup, kde obsadily 5. místo. Stejný turnaj hrály mladé sparťanky už loni, kdy skončily druhé. Letos se turnaje účastnilo 30 týmů (6 skupin po 5 týmech).  
Sparťanky ve skupině D bojovaly postupně proti těmto týmům: Sleza Wrocław, Widzew Łódź, Piastovia Piastów a Hetmanki Włoszczowa. Po třech výhrách a jedné prohře si se skóre 11:1 zajistily první místo a postoupily do finálové skupiny týmů z prvních míst, která byla na programu v neděli. 
Tam už se ale nedařilo navázat na dobrou produktivitu a přes skvěle odehrané zápasy se nevedlo výsledkově. Děvčata vybojovala v této skupině tři body a tím si zajistila celkové 5. místo na turnaji. 
Finálová skupina: 
1. Tęcza Bydgoszcz 
2. Śląsk Wrocław 
3. Diamonds Academy Warszawa 
4. VJS Vantaa 
5. AC Sparta Praha 
6. GKS Katowice 
Nominace: Norková, Horčičková, Kašparová, Martinů, Brázdová, Voříšková, Jínová, Kratochvílová, Hutsuliak, Piovarči, Táborská, Chmelová, Krueger, Marešová, Strnadová 
Bronz WU13 z Třebíč Open 21.-23. června 
Na tento turnaj byly primárně nominované hráčky ročníku 2012, doplněné o hráčky 2011. Ve skupině B postupně svedly v sobotu souboj s těmito týmy: 
ACS WU13 – FŠ Třebíč 10:0 
ACS WU13 – FC Hradec Králové 2:0 
ACS WU13 – 1. FC Slovácko 0:0 
ACS WU13 – FC Zbrojovka Brno 1:1 
ACS WU13 – FK Hodonín 3:0 
V neděli pak proběhla dohrávky skupiny posledním zápasem se Slovanem Liberec, který potřebovaly sparťanky zvládnout vítězně, aby postoupily do bojů o 1.-4. místo. To se podařilo výsledkem 1:0 po velkém boji a tak mohly žákyně slavit postup do semifinále. 
Semifinále: ACS WU13 – SK Slavia Praha 0:3 
O 3. místo: ACS WU13 – 1. FC Slovácko 2:1 (pp) 
Ve vyřazovací fázi narazily sparťanky na svého pražského rivala, který šel ze své skupiny A z druhého místa a přes skvěle odehraný zápas to výsledkově nevyšlo. 
Boj o 3. místo se Slováckem si mladší žákyně v závěru lehce zkomplikovaly inkasovanou brankou v poslední minutě na 1:1 a tak musely o vítězi rozhodnout pokutové kopy. Ty zvládly sparťanky díky skvělé produktivitě, když proměnily všech pět penalt a mohly se radovat z vítězného zakončení turnaje. 
Nominace: Mikanová, Jansová, Machová, Šípková, Řídkosilová, Kurzweilová A., Gablíková, Zdeňková, Nosková, Adamcová, Porupková, Maxová, Jínová, Drtinová. 
 

Sdílet

    Další novinky