Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Chci zase hrát o trofeje

První rozhovor s Ladislavem Krejčím

Sdílet

Ladislav Krejčí se po čtyřech letech vrací do Sparty a těší se, že v klubu naváže na úpěchy, které zažil v průběhu svého prvního angažmá na Letné. Po podpisu smlouvy stihl poskytnout rozhovor klubové televize a následně okamžitě cestuje s týmem na soustředění do Rakouska.

KREJČÍ | Chci zase hrát o trofeje!

Jak se cítíš po návratu do Sparty?
Moc jsem se sem těšil, jsou to krásné pocity, vracet se na Spartu. Odehrál jsem toho tady dost, těším se, až zase nastoupím v rudém dresu. Jsem rád, že jsem zpátky.
Loučení se Spartou bylo před čtyřmi lety velmi emotivní. Je návrat podobně silný?
Ten odchod byl asi o trochu silnější, protože jsem tu byl strašně dlouhou dobu a bylo to těžké, šel jsem do neznáma. Teď se vracím do míst, kde to znám, takže ty pocity jsou trochu jiné. Ale rozhodně jsou příjemné.
V čem se změnil Ladislav Krejčí za ty čtyři roky v Itálii?
Věřím, že jsem hlavně vyspěl jako člověk. Když jsem odcházel, byl jsem takové dítě, cizina mě naučila postarat se sám o sebe, umím jazyk. V tom jsem nejvíc jiný.
Proč ses rozhodl vrátit do Česka?
Chci hrát o tituly, vyhrávat trofeje. Nebyla to úplně jednoduchá volba, protože jsem v Itálii ještě měl smlouvu. Ale chtěl jsem změnu a táhlo mě to zpátky domů. Proto jsem se rozhodl pro Spartu. Celou dobu, kdy jsem byl pryč, jsem Spartu sledoval, byl jsem v kontaktu s některými lidmi z klubu. Ten vztah jsem nikdy nepřetrhal, to pouto tu vždycky bylo.
Odcházel jsi z týmu, který vyhrál double a došel do čtvrtfinále Evropské ligy. Teď už ale šest let čekáme na titul. Jsi tedy připravený na tlak, který tě čeká?
 Jasně, ale tady je ten tlak pořád. I když jsem tu hrál poprvé, pořád byl znát, na tom se nic nemění. Minulou sezonu se vyhrál pohár, takže to je první vlaštovka. Teď k tomu začnou přibývat další… Náš společný cíl je, abychom tu zvedli nad hlavu titul a dostali se do Ligy mistrů.
Během působní v Itálii jsi začal hrát s mnohem defenzivnějšími úkoly. Mluvil jsi už s trenérem nebo Tomášem Rosickým o tom, jaká bude tvoje role na Letné?
Bavili jsme se s Tomášem, on ví, že dokážu hrát beka i záložníka, takže jsme o tom mluvili. Beru to jako výhodu, že můžu v sestavě zastávat další post navíc a být víc platný pro manšaft.
V týmu už jeden Ladislav Krejčí je. Tak jak vás máme odlišovat?
Těžko říct, všechno máme stejné. Kluci na nároďáku mi říkají Laco, tak to tak může být i tady.

Další novinky