Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Dočkal: Velký milník na cestě zpět

Bořek Dočkal po návratu na trávník

Sdílet

Bořek Dočkal nastoupil po tři čtvrtě roce k fotbalovému zápasu - v přípravě proti Ústí odehrál první poločas a jeho přítomnost na trávníku byla znát. Brankou to sice neskončilo, Bořek ale mohl být spokojený, že obnovenou premiéru zvládl zdravotně i herně.

DOČKAL | Pro mě to je velká chvíle

Jak vzniklo rozhodnutí, že proti Ústí nastoupíš?
Po průběhu přípravy to všechno šlo, tak že jsem si vyhodnotil, že to bude ideální zápas na to, abych si všechno otestoval, abych viděl, co můžu a co ne. Abychom věděli i k dalším zápasům ve Španělsku. Po dohodě se zdravotním týmem jsme se dohodli, že už jsem připravený.
A co se ukázalo?
Zdravotně je to tak, jak jsem doufal před utkáním. Je to asi lepší, než jak jsme před měsícem doufali. Ty kroky šly teď hrozně rychle, tělo reagovalo dobře na zátěž a nevznikaly vedlejší problémy. Nechci předbíhat, něco jiného je poločas v přípravě a něco jiného dostat se do formy, abych mohl hrát víkend co víkend v takové kvalitě, jak od sebe očekávám. Je to pro mě ale velký moment, důležitá chvíle na cestě zpět.
A fotbalově ses cítil jak?
Tak nějak normálně, nechci to extra hodnotit. Ten výkon odpovídá tomu, v jaké fázi přípravy jsme a v jaké fázi jsem já. Bylo tam pár lepších momentů ale i horších. Celkově musím být spokojený.

Další novinky