Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Holec pomohl Rakówu ke druhému místu

Jak se dařilo našim hráčům na hostování v jiných klubech

Sdílet

Polská nejvyšší soutěž skončila. Dominik Holec obsadil s Rakówem druhé místo, ke kterému výrazně přispěl. Mistra už poznala také turecká liga, ve které nastupoval Benjamin Tetteh. Ve FORTUNA:LIZE došlo k jednomu souboji mezi sparťany.

FORTUNA:LIGA

TEPLICE 2:0 ČESKÉ BUDĚJOVICE
Necelou hodinu jsme sledovali souboj sparťanů v záložní řadě. Za domácí nastoupil v základní sestavě Jan Fortelný, za hosty Filip Havelka. Ten ovšem jako první v 55. minutě opustil trávník. Naopak ke střetu našich gólmanů nedošlo. Za hosty odchytal celý duel Vojtěch Vorel, na druhé straně ovšem chyběl Jan Čtvrtečka.
OPAVA 1:2 OLOMOUC
Jiří Kulhánek odehrál na stoperu ve čtyřčlenné obraně celý zápas. Prohře svého týmu nezabránil. Opava už je jistým sestupujícím.
SLOVÁCKO 1:1 BOHEMIANS
Oba sparťani v Bohemce nastoupili od úvodního hvizdu. Hugo Jan Bačkovský se postavil do brány podruhé v řadě. Jediný gól inkasoval z parádně zahraného přímého kopu. Pět minut před koncem dostal žlutou kartu. Matěj Pulkrab byl na hřišti do 84. minuty. Na branku z minulého utkání nenavázal.
MLADÁ BOLESLAV 4:5 SPARTA
Václav Drchal sledoval kvůli dohodě mezi kluby přestřelku se Spartou jen z tribuny.
PŘÍŠTĚ:
Neděle 23. 5. od 17:00 Bohemians – Sparta (Bačkovský, Pulkrab)
                         od 17:00 Karviná – Teplice (Čtvrtečka, Fortelný)
                         od 17:00 České Budějovice – Slovácko (Havelka, Vorel)
                         od 17:00 Brno – Opava (Kulhánek)
                         od 17:00 Olomouc – Mladá Boleslav (Drchal)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

JIHLAVA 3:2 ŽIŽKOV
Střet sparťanů jsme mohli vidět jen osm minut. Za domácí nastoupil v základní sestavě Vojtěch Patrák, který byl na trávníku až od 90. minuty a podepsal se pod vítězný gól. Osm minut před koncem vyběhl v žižkovském dresu na hrací plochu také Lukáš Hušek. V 85. minutě dostal žlutou kartu. Daniel Horák sledoval zápas z domácí střídačky.
PŘÍŠTĚ:
Sobota 22. 5. od 15:00 Chrudim – Žižkov (Hušek)
                          od 15:00 Vyšehrad – Jihlava (Horák, Patrák)

POLSKO

POGON ŠTĚTÍN 1:3 RAKÓW
Dominik Holec nechyběl v posledním kole polské ligy v domácí brance. Po pěti zápasech s čistým kontem tentokrát v 70. minutě inkasoval. Mrzet ho to ale nemuselo, jelikož hosté v souboji s třetím týmem tabulky zvítězili. Raków tak v polské lize obsadil konečnou druhou příčku, ke které mu výrazně pomohl Holec. Domino udržel v šestnácti duelech osmkrát nulu. S Rakówem navíc vyhrál polský pohár.
PIAST 2:3 WISLA
Uroš Radaković kvůli zdravotním problémům stále nebyl Wisle k dispozici. V Polsku tak stihl jen šest zápasů. Jednou se střelecky prosadil. Wisla skončila třináctá.

TURECKO

MALATYASPOR 1:1 HATAYSPOR a GALATASARAY 3:1 MALATYASPOR
V prvním duelu odehrál Benjamin Tetteh 73 minut a viděl žlutou kartu. V utkání s Galatasarayem se pak rozhodovalo o titulu a Benji u toho byl 91 minut. Hosté to favoritovi pořádně znepříjemnili, když šli do vedení. To nakonec neudrželi. Ani výhra ale Galatasarayi na titul nestačila. Mistrem se stal Besiktas, který získal stejně bodů, má ale o jediný gól lepší skóre. Benji dal za 32 zápasů 5 gólů. Malatyaspor končí na 15. místě.

Sdílet

    Další novinky