Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Hrajeme o trofej a chceme postoupit

Asistent trenéra Radek Kováč před pohárovým utkáním s Opavou

Sdílet

Spartu čeká ve středu osmifinále MOL Cupu proti Opavě. Vyzpovídali jsme asistenta trenéra Radka Kováče, který den před zápasem slaví 39. narozeniny.
Čeká nás pohárové utkání v Opavě. Dostanou šanci hráči z širšího kádru, nebo nastoupíme v plné sestavě?
Nějaká změna určitě bude, ale myslím si, že pojedeme dost silní na to, abychom utkání zvládli, a chceme ho zvládnout, protože hrajeme o trofej. Musíme udělat všechno proto, abychom postoupili dál.
V případě, že někdo z méně vytížených hráčů předvede povedený výkon, dostane víc šancí i v lize?
Samozřejmě. Pokud ten zápas hráči odehrají kvalitně, tak rozhodně dostanou v dalším průběhu sezony víc šancí.
Liší se příprava na pohárové utkání od ligového?
Určitě neliší. Je to úplně stejné. Tentokrát je to jiné tím, že máme méně času. Dneska máme druhý den po zápase a zítra znovu hrajeme. Je to trochu časově náročnější, ale jinak se to neliší vůbec ničím. Opava je kvalitní ligový tým a čeká nás bouřlivá atmosféra. Nemůžeme nic podcenit.
S Opavou jsme hráli v prvním kole ligy, což už je poměrně dlouhá doba. Vycházíte v přípravě ze vzájemného zápasu, nebo spíš z posledních utkání Opavy v lize?
Určitě z jejich posledních zápasů. Opava tu hrála v rozestavení 3-5-2 ještě za trenéra Skuhravého. Od té doby změnili trenéra a hrají na čtyři hráče vzadu. Takže to bude trochu jiný soupeř.
Jaká je nálada v kabině po remíze s Jabloncem?
Nezvládli jsme to výsledkově. Byla škoda, že jsme fanouškům nedali na oslavu tři body, ale budeme chtít hned zítra odčinit.

Další novinky