Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Jsem rád, že jsme v útoku dva

Lukáš Juliš po Gorici

Sdílet

První utkání na soustředění v Rakousku, které se ale hrálo ve Slovinsku proti NK Gorica, hodnotil po závěrečném hvizdu střelec dvou branek Lukáš Juliš.

JULIŠ | Jsem rád, že jsme vepředu dva

Juldo, jak hodnotíš první utkání na soustředění?
Zkoušeli jsme nové rozestavení, které chce trenér hrát. V prvním poločase to měli kluci víc pod kontrolou, vy po pauze jsme měli víc ztrát. Ale dali jsme dva góly a můžeme být spokojený. Bylo to ještě náročné tím, že jsme teď dva dny trénovali v zimě a sem jsme přijeli a byla zima. Ale dobrý.
Soupeř hrál hodně z bloku. Simulovalo vám to trochu některé soupeře v lize?
Věděli jsme, že takhle hrajou, trenér je měl nastudované. Dva dny jsme si něco zkoušeli a docela se nám dařilo tam dostávat. Vždycky to může být lepší, ale šlo to.
Dal jsi dva góly, neměl jsi daleko k hattricku. Mrzí to?
Zrovna to, co jsem nedal, byla asi největší šance. Kara mi to krásně prostrčil, přesně jak mu dva dny říkám. Myslel jsem, že gólman vyběhne a dám mu kličku. Ale zůstal stát. Nedá se nic dělat, jedeme dál.
Vyhovuje ti systém se dvěma hrotovými útočníky?
Mně určitě a asi každému útočníkovi vyhovuje, když je nás tam víc, člověk tam není odřízlý. Má to ale i své těžší stránky, musíme je víc pressovat, honit je po hřišti, protože když vyjedou, je to nebezpečné. Musíme to ještě pilovat.

Další novinky